Cum au început să Deschidem Vinul Românesc

Te gândești la România? Vorbesc despre acasă. Vorbesc pe limba regiunii care te-a crescut și sub umbra căreia ai rodit, la fel cum strugurele potrivit ajunge vinul mult poftit. Câtă valoare găsim noi, românii, în vinul nostru? L-am redescoperit în fuga modernității sau a rămas ca un martor al timpului trecut?

Am vrut să ne întoarcem la rădăcini, la gustul autentic românesc, care merită să fie cunoscut de toți aceia care nu au avut șansa să crească pe aceste meleaguri. Am vrut să le spunem tuturor despre vinul nostru. Este emoția care vorbește despre gust oltenesc, despre pământ moldovenesc, despre soare dobrogean, despre răcoare din Ardeal. Despre rouă, despre dulceață, despre ani buni, despre anii cei mai buni. E o poveste despre ce a fost dar, mai ales, e o poveste despre tot ce ar putea să fie și va fi. Acesta este angajamentul nostru: Deschidem Vinul Românesc, pentru că și vinul și românii merită asta.

Deschidem Vinul Românesc este un program pe termen lung care își propune să așeze vinul românesc pe harta internațională a vinurilor și să-l transforme într-un brand de țară, dar, mai ales, să ne facă și pe noi, românii, să ne (re)îndrăgostim de vinurile noastre.

Programul și-a început povestea în anul 2019, din dorința de a susține producătorii de vinuri și se bazează pe trei piloni. Vin din regiunea ta este primul dintre aceștia și te invită să descoperi etichetele a 30 de crame mici și mijlocii. Dacă vrei o selecție de vinuri de la crame reputate, care și-au încredințat sticlele Exclusiv la Carrefour, poți încerca 45 de vinuri de la 13 crame. Iar dacă ești pasionat și îți dorești ceva cu totul special, în secțiunea Premium vei găsi 147 de vinuri provenite de la 32 de crame de renume, curatoriate de experții Carrefour și iubite de cunoscători.

 

Cuvinte cheie