Cum iti influenteaza norocul viata si cum sa devii mai norocos prin 4 metode stiintifice

Ai auzit vreodata zicala: “Norocul si-l face omul“. Ce parere ai ? Crezi ca e adevarata sau esti una dintre persoanele care cred ca viata li se intampla fara a putea face ceva sau fara a putea schimba ceva.

Esti ceea ce gandesti; daca vrei sa schimbi ce esti, mai intai trebuie sa schimbi ce gandesti. Asa ca am aplicat, iar dupa o perioada nu prea lunga de timp am inlocuit majoritatea gandurilor mele negative, cu unele pozitive.

Am invatat ca nu conteaza de unde incepi ci unde termini.

Am invatat ca pot sa fac ceea ce vreau sa fac, ca pot sa am ce fel de prieteni vreau, ce fel de relatie imi doresc, cati de multi bani vreau, asta doar schimband radacinile gandurilor.

Pentru a putea schimba fructele, trebuie schimbate radacinile.

Pentru a iti arata care este diferenta despre un om ghinionist si unul norocos o sa iti prezint un experiment facut de Psihologul Richard Wiseman.

El a facut un experiment interesant. Psihologul le-a oferit atat persoanelor norocoase, cat si celor ghinioniste un ziar si le-a cerut sa spuna cate fotografii sunt inauntru. El a descoperit ca ghinionistii au avut nevoie, in medie, de doua minute sa numere toate fotografiile, iar cei norocosi au gasit numarul in cateva secunde.

Explicatia e simpla. Norocosii au gasit pe a doua pagina un mesaj care spunea “Nu mai numara. Sunt 43 de fotografii in acest ziar”. De ce nu l-au vazut si ghinionistii? Psihologul explica faptul ca acestia erau atat de concentrati sa caute toate fotografiile ca au ratat mesajul.

“Persoanele fara noroc rateaza oportunitati pentru ca sunt prea concentrate sa se uite la altceva. Merg la petreceri cu scopul de a gasi partenerul perfect si pierd sansa de a-si face prieteni buni. Ei se uita prin ziar determinati sa vada anumite anunturi de angajare si rateaza alte tipuri de joburi. Norocosii sunt mai relaxati si deschisi si vad ce e de vazut, nu doar ce intentioneaza sa vada”, explica acesta.

Experimentul demonstreaza ca norocul nu e doar noroc, ci o minte deschisa la oportunitati pe care le-am rata daca am fi absolut siguri de ce vrem.

Norocul se pare ca are de-a face cu mintea umana, cu felul in care omul se raporteaza la tot ceea ce este in jur, cu modul in care abordeaza aceasta lunga si incomparabila provocare pe care o numim viata.

Asadar, a te gasi in locul potrivit la momentul potrivit, un lucru care pare esential pentru o viata plina de noroc, inseamna, de fapt a te gasi in starea de spirit potrivita.

Pentru a avea de azi inainte viata pe care ti-o doresti si pentru a deveni o persoana norocoasa o sa iti prezint cei patru “stalpi” ai norocului. Cele 4 reguli de baza, numite si cele patru principii ale norocului si care pornesc de la modul in care se comporta, in viata de zi cu zi, oamenii ce par binecuvantati de soarta cu un noroc de invidiat sunt:

1) Sporeste la maximum ocaziile de a intalni sanse favorabile

Oamenii norocosi observa, creeaza si fructifica oportunitatile aparute in viata lor. Baftosii care castigau croaziere si televizoare la concursuri nu aveau, pur si simplu, un noroc porcesc; ei se implicau serios, participand la zeci de astfel de concursuri, profitand, adica, de orice sansa care li se oferea. (Cei nenorocosi se multumeau sa se planga ca ei nu castiga niciodata nimic, desi nu participau aproape niciodata la asemenea concursuri.) Norocosii isi incercau norocul foarte des si, din multele incercari, cateva reuseau; evident, mai multe decat ale celor care incercau odata, de doua ori si, vazand ca n-au castigat nimic, renuntau. Iar aceasta atitudine de “incearca, poate iese” norocosii o aveau in multe dintre aspectele vietii lor.

Cum izbutesc, asadar, acesti oameni plini de noroc sa aiba atatea prilejuri favorabile? Ajutati de trasaturile specifice personalitatii lor, isi cladesc o retea vasta de prieteni si cunoscuti si pastreaza contactul cu ei; au o atitudine mai relaxata fata de viata, in general (fara a se concentra cu incrancenare asupra unui anumit aspect, ceea ce i-ar face sa piarda din vedere altele) si sunt deschisi la experiente noi.

2) Asculta-ti intuitia

Oamenii norocosi iau decizii bune ascultandu-si instinctele (sau intuitia, sau cum vrei sa-i mai zicem). Multe experimente au aratat faptul ca subconstientul nostru gandeste, de multe, ori, foarte corect si transmite mesaje clare; daca le ascultam sau nu, e alegerea noastra. Oamenii norocosi, au tendinta sa-si asculte intuitia in mai mare masura decit ce nenorocosi, care ignora adesea semnalele de alarma ale subconstientului si, de aceea, iau decizii nefavorabile lor.

3) Asteapta-te la lucruri bune

Oamenii norocosi au asteptări pozitive de la viitor. Acest lucru ii motiveaza sa persevereze, chiar daca sansele par mici, pentru a-si atinge scopul. De asemenea, se asteapta ca interactiunile cu ceilalti sa fie incununate de succes, se asteapta sa intalneasca oameni simpatici si interesanti in societate, competenti si productivi la locul de munca. Avand asemenea asteptari, abordeaza contactele cu ceilalti cu un zambet, cu o atitudine pozitiva care, foarte adesea, ii duce spre relatii bune, spre productivitate, spre succes.

4) Transforma ghinionul in noroc

Oamenii norocosi sunt capabili sa intoarca lucrurile in folosul lor, sa transforme ghinionul in prilejuri favorabile. Loviti, se clatina, uneori cad, dar numaidecat se ridica si o pornesc din nou, cu o energie reinnoita. Cum reusesc sa faca asta? In primul rand, cauta sa vada si latura buna a oricarui lucru, dupa preceptul “in tot raul e si-un bine”; in al doilea rand, privesc in perspectiva si considera ca, pe termen lung, ar putea iesi ceva bun din evenimentul nefericit prin care trec acum; in al treilea rand, nu se complac in situatia nefericita, ci isi mobilizeaza energia ca sa iasa din ea; in fine, trag invataminte din cele intamplate si iau masuri, astfel incat in viitor sa nu mai treaca iarasi prin asa ceva.

Nu uita! Ce trebuie sa faci tu acum pentru a iti schimba viata de zi de zi in bine, este sa te consideri un om norocos si sa actionezi ca atare.
(autor Marius Anghel)

Cuvinte cheie