Cum să organizezi o nuntă eco. Sfaturi pentru o petrecere sustenabilă

Îți pasă de mediul înconjurător și vrei să afli cum să organizezi o nuntă eco? Astăzi îți oferim câteva sfaturi utile pentru o petrecere sustenabilă.

Chiar dacă o nuntă presupune, de obicei, cheltuieli majore pentru fericitul cuplu, unii miri au totuși o limită când vine vorba despre poluarea produsă de acest eveniment. În ultimii ani, după ce s-au accentuat fenomenele extreme produse de încălzirea globală, tot mai multe persoane au devenit preocupate de protecția mediului.

Ziua nunții este și ea un moment în care cei care se căsătoresc pot să ia niște decizii înțelepte, ca să limiteze poluarea. Dacă vrei neapărat o nuntă eco, ce produce cât mai puține deșeuri nocive pentru natură, atunci trebuie să ții cont de sfaturile pe care ți le vom prezenta în continuare.

Cum poți să organizezi o nuntă eco?

Dacă știi ce anume îți dorești de la ziua cea mare, dar nu știi sigur cum poți să protejezi totodată și mediul înconjurător, trebuie să urmezi câțiva pași ca să organizezi o nuntă cu adevărat eco.

Un prim pas ar fi să alegi niște furnizori locali pentru flori, decorațiuni și alte detalii. În acest fel, încurajezi comunitatea locală să producă bani meniți susținerii afacerilor pe termen lung, iar aceste companii sau persoane care îți livrează produsele dorite nu vor mai polua atât de mult, nemaifiind nevoie de transport pe o distanță mare.

Pentru mărturii sau lumânări poți alege chiar și niște variante handmade, de la micii producători din zona ta. În cazul lumânărilor, aceștia pot refolosi materialele rămase pentru crearea altora pe viitor, așa că este o alegere sustenabilă.

Dacă tu conștientizezi importanța responsabilizării privitor la mediul înconjurător, atunci trebuie să ai grijă și când alegi un restaurant pentru nuntă. Cea mai bună alegere pentru cuplurile din Capitală și din apropierea Bucureștiului o reprezintă cu siguranță Buftea Events.

Aici îți poți organiza o nuntă în natură, pe malul lacului, care să respecte cu adevărat cerințele unui eveniment eco. Toate ambalajele utilizate de acest restaurant pentru o astfel de nuntă sunt biodegradabile.

De asemenea, toate deșeurile produse la evenimentele organizate în locațiile Buftea Events sunt sortate în funcție de tipul lor și sunt trimise apoi către o fabrică unde vor fi reciclate. De la șervețele, la sticle sau ambalaje, până la florile rămase care sunt tocate și transformate în compost, toate acestea vor fi refolosite într-un mod cu adevărat ecologic.

O altă recomandare pentru orice nuntă eco este legată de invitațiile pentru nuntă. Dacă nu ai cum să trimiți doar în formă virtuală, atunci apelează la invitații create din materiale reciclate. Același lucru poate fi valabil și pentru cartoanele cu numele invitaților de la masă, pentru meniu sau plicurile pentru darul de nuntă.

Domeniul fashion este în topul industriilor care poluează cel mai mult mediul înconjurător. Vrei să protejezi natura? Atunci poți să porți rochia de mireasă moștenită din familie sau să apelezi la o variantă second hand sau chiar vintage. Dacă nici așa nu ai cum să rezolvi această situație, atunci poți să închiriezi una de la un centru specializat.

Elimină cât de mult posibil plasticul, atât la organizarea candy bar-ului, cât și la ambalarea mărturiilor pentru invitații de la nuntă. Evită și risipa alimentară și interesează-te din timp ce poți face cu resturile rămase după petrecere. Echipa Buftea Events te poate îndruma pas cu pas în direcția corectă pentru o nuntă eco.

Orice eveniment memorabil poate fi unul de succes, în timp ce este organizat și în concordanță cu respectul pe care cei doi miri și invitații lor îl acordă mediului înconjurător. Așa poți construi cu adevărat un viitor strălucit pentru tine și cei dragi!

 

Cuvinte cheie