Cum sa te obisnuiesti cu aparatul dentar

Dintii care sunt aliniati incorect produc un mare disconfort estetic, ce nu dispare fara purtarea unui aparat dentar. Asta le face pe multe persoane sa isi piarda increderea in sine. Ele evita sa zambeasca sau chiar sa vorbeasca, in diferite circumstante sociale. In plus, existenta unor spatii nedorite in cavitatea bucala sau muscatura incorecta pot sa genereze, in timp, probleme de sanatate.

Pentru a scapa de toate aceste probleme, este nevoie de un aparat dentar, disponibil si la Dental Premier.

Acest dispozitiv are rolul de a aplica presiune asupra dintilor pacientului, astfel incat sa se obtina alinierea acestora in directia dorita, dupa un anumit timp.

Totusi, unii pacienti au o temere, cand vine vorba despre tratamentul cu aparat dentar: cum vor reusi sa se obisnuiasca cu el? Unii se tem de existenta unui disconfort fizic, in timp ce altii sunt deranjati de ideea ca alte persoane vor observa faptul ca poarta un dispozitiv de indreptare a dintilor. Pentru fiecare dintre aceste aspecte se pot insa gasi solutii, optand pentru diferitele modele.

Aparat dentar metalic

Acest dispozitiv reprezinta cea mai eficienta solutie pentru a trata cazurile complexe de inghesuire dentara. El este compus din bracketi metalici care se lipesc pe suprafata dintilor cu un ciment special, dintr-un arc metalic si din ligaturi sau module.

Recomandat atat copiilor, cat si adultilor, este foarte rezistent si are costuri reduse. Singurul sau dezavantaj consta in faptul ca este vizibil, insa – mai ales pentru copii – poate fi avuta in vedere varianta personalizarii cu ligaturi colorate.

In schimb, disconfortul fizic este aproape inexistent. Este nevoie de o vizita lunara la cabinetul stomatologic, moment in care specialistul ortodont schimba presiunea bracketilor, in functie de progresul observat. Aceste schimbari pot uneori sa determine un usor disconfort la nivelul dintilor si arcadelor imediat dupa vizita, insa el dispare in cateva ore, cel mult una sau doua zile.

Variante de aparat dentar invizibil

Evolutia continua a tehnologiei si a medicinii stomatologice a facut posibila aparitia unor tipuri de tratament care il scapa pe pacient si de orice eventuale neajunsuri de natura estetica.

aparat dentar

Un aparat dentar invizibil lingual, de exemplu, se remarca prin faptul ca bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind astfel ascunsi vederii. Datorita acestui fapt, solutia este preferata de majoritatea pacientilor cu o viata sociala activa. In acest fel, pot fi tratate cu succes, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor, inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasa a dintilor.

Sistemul Invisalign reprezinta o alta solutie apreciata de numerosi pacienti.

El presupune utilizarea unor gutiere personalizate, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si probleme de ocluzie. Gutierele se schimba o data la doua saptamani si sunt aproape invizibile.

Cel mai mare avantaj al folosirii unui aparat dentar Invisalign consta in faptul ca, la nevoie, poate fi indepartat, ceea ce usureaza mult confortul pacientului si permite realizarea foarte simpla a igienizarii dintilor si a intregii cavitatii bucale.

Astfel, alegand tratamentul potrivit, vei evita atat disconfortul fizic, cat si eventualele probleme estetice. Iar beneficiile pentru dinti si pentru starea generala de sanatate vor fi resimtite intreaga viata!