Cuvintele care te pot înaripa: Iată câteva gânduri scurte dar foarte importante!

Max Ehrmann a scris cândva un poem care trebuia să ajute oamenii să treacă prin dificultăți și vremuri grele. El și-a dorit să lase în urma sa ceva valoros și frumos, ceea ce ar putea ajuta oamenilor. Titlul original al poemului său este „Desiderata”. Iată câteva gânduri scurte dar importante din opera sa!

„Fiecare își are propria poveste. Fii mai blând față de fiecare ființă vie. Ascultă-i pe toți cei care vorbesc cu tine și spune-ți adevărul tău. Mergi pe drumul tău și păstrează-ți lumea interioară, pe care o vei cunoaște doar în liniște. Oamenii gălăgioși îți strică starea de spirit, de aceea încearcă să te ferești de ei. Comparându-te cu cineva, riști să te poziționezi pe un nivel mai înalt sau mai jos decât ei.

Fă-ți planuri și bucură-te de așteptarea plăcută a realizării lor. Adu-ți aminte de experiențele tale și bucură-te de ele. Încearcă să afli cât mai mult despre ocupația ta preferată. În acest fel, vei câștiga valoare în ceea ce faci. Nu te lăsa victimă a unei înșelări, dar în același timp nu pierde bunătatea. Rămâi tu însuți în orice circumstanță. Ai grijă de prietenii tăi și fii sincer cu ei. Iubește cu sinceritate, fără cinism și interes.

Acceptă ceea ce îți oferă viața și mulțumește pentru ceea ce ai trăit. Fii recunoscător tinereții și las-o să plece. Fii pregătit pentru nenorocirile care te pot lua prin surprindere. Din frică și singurătate apar temeri care nu ne lasă în pace un timp îndelungat.

Respectă disciplina, dar nu te tortura. Ești aceeași creație a lui Dumnezeu, ca orice altceva în această lume. Fii în pace cu Creatorul, necătând la faptul cum îl înțelegi și îl percepi. Totul în lume se întâmplă exact așa cum ar trebui. Lumea este minunată, chiar dacă nu îi vezi cele mai frumoase laturi. Păstrează pacea în inima ta și visează. Observă frumusețea naturii.”

Despre apariția acestui poem există o așa-numită legendă. Odată, Ehrmann a scris în jurnalul său că ar vrea să lase în urma sa ceva ce ar putea fi considerat un dar pentru oricine citește lucrarea lui. Și a scris un mic eseu numit „Îndrumare”. Mai aproape de anii 1950, un preot a inclus acest text într-o mapă care era transmisă enoriașilor.

În acea mapă era indicat anul înființării bisericii, pe care unul dintre enoriași l-a considerat drept anul creării acestei lucrări. El a răspândit opinia că textul este foarte vechi și ar fi un cadou de Crăciun.

sursa:eushtiu.com

Cuvinte cheie