Cei mici nu prea se dau în vânt după fructe, dar totul se schimbă cu o asemenea prezentare!

Fructele sunt de regulă extrem de apetisante şi de gustoase, fiind recomandate în special copiilor pentru aportul lor de vitamine în creşterea şi dezvoltarea lor armonioasă. Cei mici se bucură mult când au la micul dejun sau la gustare un fruct, cu atât mai mult cu cât prezentarea lor pe farfurie capătă înfăţişări cu totul neaşteptate.

Copiii vor savura cu mai multe plăcere o felie de pepene, de ananas, kiwi sau măr dacă acestea vor fi aranjate pe farfurie sub formă de flori, animăluţe drăgălaşe sau chiar o bărcuţă gata să plece în larg. O felie de pepene galben este perfectă pentru o bărcuţă a cărei pânză este „confecţionată” dintr-o jumătate de felie de ananas. În vârful ţepuşei care susţine pânza se poate fixa un triunghi de pepene roşu, asemeni unui steguleţ.

Dacă tăiem un fruct de kiwi la capete, apoi în două în zig-zag, vom avea pe farfurie două flori de lotus minunate. Tot ce ar trebui să mai facem este să desfacem coaja fructului de kiwi completând florile formate şi cu frunzele corespunzătoare.

O pară şi câteva boabe de strugure se transformă cu puţină îndemnare într-un arici simpatic. Para este curăţată de coajă în partea cozii, acest lucru reprezentând capul ariciului. Pe restul suprafeţei fructului se fixează cu ajutorul unor scobitori boabele de strugure. Imaginea ariciului este completată de o boabă de strugure mai închisă la culoare şi doi ochi mici şi rotunzi. Folosind măr şi ananas putem asambla pe un platou doi peşti adorabili. Chiar şi un banal ardei subţire de culoare verde poate fi suportul unui boboc de floare făcut dintr-o felie de parizer. Ingenios nu-i aşa?

https://www.livebiz.ro/video/cei-mici-nu-prea-se-dau-in-vant-dupa-fructe/

Sursa: Thaitrick via Youtube

Cuvinte cheie