D-manoza: ce este și ce efecte are asupra tractului urinar

D-manoza: ce este și ce efecte are asupra tractului urinar

Probabil că nu ai auzit prea multe despre D-manoza până acum. Totuși, D-manoza este o substanță importantă în menținerea sănătății tractului urinar și a sistemului excretor. Din punct de vedere chimic, este o monozaharidă, adică un zahar simplu. Este foarte des folosită în suplimente alături de alte substanțe, de exemplu cu propolis sau merișoare. Deși nu are efecte miraculoase, importanța substanței este fundamentală din punctul de vedere al sănătății sistemului excretor.

 

D-manoza: origine, descriere și utilizare

 

În spatele D-manozei se află un carbohidrat simplu care este sursa produselor de fermentație. Substanța ca atare se găsește de obicei în mere sau pere, unde contribuie la gustul dulce tipic al acestui fruct. Substanța este foarte asemănătoare cu glucoza, dar diferă prin modul în care sunt dispuși anumiți atomi.

 

D-manoza este o formă chimică a manozei, în timp ce manoza este unul dintre carbohidrații importanți din punct de vedere biologic aparținând carbohidraților.

Este un zahar simplu, adică monozaharid, care este nemetabolizat și natural.

Datorită faptului că, spre deosebire de alte zaharuri, este excretată prin tractul urinar ca deșeu după absorbție, D-manoza este un lucru foarte bun, deoarece nu are efecte secundare.

 

D-manoza este importantă deoarece susține funcționarea sănătoasă a tractului urinar. Faptul că nu este procesată în niciun fel în organism înseamnă că toată cantitatea acestei substanțe este excretată din organism prin rinichi și căile urinare. Acest lucru permite substanței să acționeze direct în sistemul urinar, fie că este vorba despre vezica urinară, uretră sau întregul tract urinar inferior.

 

D-manoza este apreciată pentru următoarele efecte:

 

-Ajută la absorbția și eliminarea bacteriilor E.Coli, care sunt cea mai comună cauză a diferitelor tipuri de inflamații și infecții ale tractului urinar;

-Curățarea tractului urinar fără efecte secundare grave sau intervenții invazive, pur și simplu prin utilizarea substanței conform instrucțiunilor;

-Prevenirea problemelor tractului urinar în viitor, în special împotriva diferitelor tipuri de infecții bacteriene.

 

Desigur, D-manoza nu este un panaceu universal și o baghetă magică. Deși poate ajuta când vorbim despre problemele acute și cronice ale sistemului urinar sau vezicii urinare, nu poate înlocui, de exemplu, tratamentul cu antibiotice în cazul unor inflamații mai grave. Prin urmare, are un caracter de susținere.

 

Unde poate fi găsită D-manoza

 

D-manoza nu are prea multe surse, dar sunt suficiente pentru a fi luate la nevoie. Totuși, aportul prin alimente este extrem de ineficient, întrucât substanța este eliminată din organism aproape imediat fără nicio utilizare vizibilă. Dacă dorești să alegi alimente care conțin D-manoză, caută următoarele:

 

Legume: Ca de obicei, legumele sunt o sursă bogată de diferite tipuri de substanțe și D-manoza se regăsește în ele. Cantități mai mari pot fi găsite în varză, broccoli, vinete și boabe de cafea verde.

 

Leguminoase: Diverse leguminoase sunt, de asemenea, o sursă bună de D-manoză. Fasolea, fasolea verde și soia sunt o sursă foarte bună.

 

Fructele: În ceea ce privește fructele, acestea sunt o sursă nu doar de vitamine și antioxidanți, ci și de D-manoză în cazul unor tipuri specifice. Poți să consumi o cantitate considerabilă de mere, pere, piersici, afine, coacăze roșii și merișoare. Merișoarele împreună cu D-manoza sunt adesea folosite în suplimentele specifice pentru tractul urinar.

 

Când vine vorba de utilizarea preparatelor care conțin D-manoză, este necesar să se țină seama nu numai de posibilele complicații cu acest carbohidrat simplu, ci și de efectele secundare ale altor substanțe găsite în produs. Acest lucru este valabil mai ales pentru merișoare și unele extracte de plante, care pot avea și propriile efecte nedorite.

 

Suplimentele alimentare cu D-manoza

 

Prima sursă posibilă de D-manoză este hrana. Fie că este vorba de legume, fructe, leguminoase, condimente sau surse vegetale, încearcă mereu să urmezi principiile unui stil de viață sănătos și nu exagera cu cantitatea. Amintește-ți de necesitatea unei diete variate, așa că încearcă să combini alimentele în funcție de valoarea lor nutritivă.

 

Cea mai comună formă în care D-manoza și efectele sale pot fi utilizate este sub formă de pastile sau capsule pentru uz oral. Pe piață există mai multe preparate și produse de acest tip și sunt suplimente nutritive fără prescripție medicală menite să susțină funcționarea sănătoasă a tractului urinar. D-manoza este doar una dintre multele substanțe active. Pe lângă tablete, suplimentele nutritive pot fi disponibile și sub formă de pulbere solubilă care se ia cu apă, dar și sub formă lichidă. Și în acest caz, acestea sunt preparate și produse destinate în primul rând îngrijirii tractului urinar, unde D-manoza este una dintre mai multe substanțe active. D-manoza lichidă este din ce în ce mai apreciată de consumatori, datorită formei ușoare de administrare și faptului că aceasta ajunge în cel mai scurt timp în tractul urinar.

 

Ce face D-manoza?

 

D-manoza are un efect de curățare nu numai asupra vezicii urinare, ci și asupra tractului urinar în ansamblu. Ajută la menținerea sănătății și funcționalității corespunzătoare. De asemenea, ajută la ameliorarea celor mai grave simptome negative ale tractului urinar iritat, este folosit și pentru diverse tratamente de curățare.

 

Ajută și la infecțiile acute! Dacă suferi de infecții bacteriene cauzate de parazitul Escherichia coli, D-manoza este foarte importantă ca suport în timpul inflamației acute. Mai multe studii clinice au arătat că substanța împiedică bacteriile să se lipească de pereții sistemului urinar pentru o perioadă mai lungă de timp și poate ajuta astfel la un tratament mai bun și mai rapid al infecției bacteriene acute.

 

Dacă suferi de incontinență, adică scurgeri incontrolabile și spontane de urină, D-manoza este, de asemenea, importantă. Substanța, împreună cu merișoarele sau extractul de merișor, încetinește descompunerea urinei excretate, astfel încât împiedică formarea unui miros neplăcut. Cu toate acestea, această monozaharidă nu are niciun efect asupra cauzei în sine.

 

Ultimul efect, dar cu siguranță nu cel mai puțin important, este efectul preventiv. Acest efect este posibil datorită eliminării bacteriilor din tractul urinar și datorită curățării regulate a acestora, ceea ce previne apariția infecției și răspândirea ei ulterioară.

 

Pentru a obține eficiență optimă și efectul maxim al D-manozei, este important să se utilizeze corect preparatele care conțin această substanță. Unele sunt destinate dozării pe termen lung, de câteva luni, altele au o compoziție atât de concentrată încât au ca scop rezolvarea problemelor acute în câteva zile. În funcție de metodă de utilizare și de concentrația de substanțe active, pe piață există produse fie destinate problemelor acute, fie preparate cu efect preventiv și pe termen lung. Poți găsi astfel de suplimente la Plantum.ro, perfecte pentru orice situație. Deși nu sunt un substitut pentru tratamentul profesional cu antibiotice, aceste suplimente sunt cu siguranță benefice pentru sănătatea tractului urinar.

Cuvinte cheie