Decoraţiuni de Crăciun din materiale reciclate

Crăciunul este un moment special al anului. Dacă vă doriți un Crăciun unic de care toți invitații să își amintească, atunci este momentul să faceți ceva nou și inedit cum ar fi aranjamente și decorațiuni handmade. Un motiv în plus să creați astfel de ornamente este și faptul că unele decorațiuni de Crăciun pot fi destul de costisitoare. De aceea vă propun o colecție interesantă de decorațiuni din materiale reciclabile, accesibile ca preț și usor de realizat de fiecare dintre noi și care nici nu vă ocupă timp mult pentru realizarea lor. Acestea pot fi confecționate din materiale ca: pet-uri, capace de ghinde, conuri de brad, becuri arse, hărtie, dopuri de plută, bucățele de lemn sau cu ajutorul florilor dar și din borcane uzate.

 

Iată câteva idei inedite pentru ornamente de Crăciun și decorațiuni handmade pentru sărbătorile de iarnă!

Ornamente pentru împodobit bradul de Crăciun din becuri uzate

Nu este nevoie să investiți în decorațiuni scumpe pentru pomul de Crăciun deoarece vă puteți transforma vechile becuri în globuri de mici dimensiuni pentru Crăciun. Dacă ți se arde un bec în casă, să nu îl arunci. Becurile arse nu sunt inutile, ele pot fi reutilizate și în alte scopuri. În afară de faptul că un bec poate produce lumină, el poate fi utilizat pentru o varietate de decorațiuni. Un bec folosit se poate transforma în artă dacă adăugăm acestuia diverse elemente de decor, elemente care să-l personalizeze și să-i dea o anume întrebuințare.

Ornamente pentru decor din coji de portocale

Portocalele sunt recunoscute pentru aromele îmbietoare şi gustul desăvârşit mai ales în sezonul rece. Mai puțin cunoscut este faptul că și cojile de portocale pot fi folosite, nu numai miezul acestora. Pentru că tot se apropie Crăciunul, poţi opta pe lângă globuri, beteală sau figurine în miniatură și pentru un decor realizat din coji de portocale.
Din căpăcelele portocalelor şi din decupajele rămase de la alte decoruri, poţi realiza o perdea parfumată decorativă cu care să împodobeşti ferestrele sau peretele principal din camera de zi.

O altă modalitate de folosire a cojilor de portocale confiate, este decorarea sticlelor de băuturi sau a carafelor pe care le vei pune pe masa de Crăciun. O feliuţă de portocală pusă la uscat alături de o panglică colorată va decora sticlele şi va conferi un design de sărbătoare.

Se pot folosi și pentru a realiza o coroniță ornamentală, pentru aceasta însă trebuie să foloseşti decoraţiuni din câteva coji de portocale, beţişoare de scorţişoară, conuri şi ramuri de brad sau să înfingi în coaja portocalei ace în care ai pus bucăţele din batonul de scorţişoară.

Decoratiuni din felii de copaci

Se pot confecționa decorațiuni interioare interesante din lemn simplu sau pictat, potrivite pentru casă și ecologice. Lemnul poate fi sculptat dacă aveți talent și îndemânare în acest domeniu sau se poate “felia” iar bucățile astfel obținute vor forma obiectul dorit.

Decorațiuni naturale de Crăciun din conuri de brad

Conurile de brad sunt foarte frumoase în mediul lor natural, dar pot fi aspectuoase și dacă le folosim pentru realizarea unor decorațiuni pentru Crăciun. Dacă faci o plimbare prin parc sau prin pădurile de conifere vei găsi în mod sigur conuri de pin sau de brad în acest anotimp, tot ce îți rămâne de făcut este să le aduni și să le folosești în scopul dorit. Adună conuri de același tip, dar de mărimi diferite pentru realizarea unui decor chic, apoi scoate semințele și curăță conurile pentru a le prelungi viața. Pentru cei care apreciază decorațiunile lucrate manual, vă propun câteva idei de decorațiuni de Crăciun făcute din conuri de brad: aranjamente pentru masa de Crăciun, coronițe pentru ușa de la intrare, brazi în miniatură din conuri, ghirlande sau globuri.

 

Cuvinte cheie