Intrarea Maicii Domnului în Biserică – 21 noiembrie

Sărbătoare 21 noiembrie 2019. Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Intrarea Maicii Domnului in Biserica este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 21 noiembrie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta de foarte multi credinciosi si sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

Parintii Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfintii Parinti Ioachim si Ana. Acestia sunt cunoscuti pentru credinta arzatoare in Dumnezeu si pentru faptul ca erau lipsiti de copii. Deoarece viata lor nu era completa fara copii, se roaga la Dumnezeu sa primeasca si ei bucuria de a fi parinti, promitand ca in cazul in care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi inchinat Domnului. Ingerul li se arata si le vesteste ca vor avea o fata care va trebui sa poarte numele de Maria. Neuitand de promisiunea facuta in fata lui Dumnezeu, la trei ani de la nasterea Fecioarei Maria, Ioachim si Ana o duc pe fiica lor la templu.

Dintre toate sarbatorile inchinate Nascatoarei, doar “Bunavestirea” are la baza un eveniment istoric care a fost consemnat in cadrul Sfintei Scripturi. Informatiile referitoare la celelalte sarbatori nu apar in evangheliile canonice, ci provin din Sfanta Traditie si din evangheliile necanonice.

Sunt si anumite obiceiuri specifice acestei zile: copiii pun crengi de mar in vase cu apa. Acestea vor fi tinute la caldura si la lumina si vor inmuguri si inflori. Odata cu prilejul ANului Nou, acestea vor fi folosite drept sorcove.

Cuvinte cheie