Dunărea, cu un peisaj și un mediu unic, scaldă Romȃnia

Dunărea, cu un peisaj și un mediu unic, scaldă Romȃnia

Dunărea ne oferă un peisaj si un mediu unic, scăldȃnd în apele sale sudul Romȃniei.

Chiar de sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel, pe 29 iunie, este aniversată si Ziua internaţională a Dunării, sub sloganul „Descoperă Dunărea!”. Daca Dunarea nu este aproape de noi, o regasim totusi in interiorul nostru, iar ceea ce simtim se contureaza mai profund prin sunete si senzatiile corpului.

„Nu există rău, există ceea ce te indispune. Nu există bine, există ceea ce te bucură.”

Ziua Dunării – 29 IUNIE

Dunărea este principalul fluviu european, care aduce numeroase beneficii economice ţărilor riverane. Impreună cu afluenţii săi formează unul dintre cele mai importante sisteme acvatice din Europa.

DESPRE DUNARE

Dunărea este al doilea fluviu ca lungime din Europa. Traversează Austria, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Din Munţii Pădurea Neagră din Germania şi până în Deltă, Dunărea parcurge 2.845 km.

Lunca Dunării reprezintă un șir lung de atracții naturale și culturale, începând cu Defileul Dunării, care se întinde pe o distanță de 150 de km, de la intrarea fluviului în țară și până la Gura Văii și terminând cu o mini-deltă, puțin știută de omul de rând – în dreptul localității Gârla Mare.

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

Ne dorim ca şi tu să fii mereu informat, astfel ȋncȃt să devii  conştient  de importanţa atitudinii  personale şi de impactul  asupra  mediului ȋnconjurator, de grija pentru  sustenabilitate şi păstrarea curăţeniei elementelor ce susţin viaţa pe Pamȃnt.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Blog proiect: https://apecurateasumate.wordpress.com/

Cuvinte cheie