Emisiune Business Philosophy: Protecția pacienților ȋngrădită de sistemul de sănătate romȃnesc

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 17 ianuarie, de la ora 18:00, ȋl va avea ca invitat pe dl. Vasile Barbu, preşedintele Asociației  Naționale pentru  Protecția  Pacienților.

Provocările cu care se confruntă sistemul sanitar sunt multiple și complexe, dar pacienții sunt cei care urmează să plătească cel mai scump preț. Medicina de specialitate și cea de familie au ajuns să fie pilonul neglijat. Discutăm despre importanța accesului universal la îngrijire primară şi despre consecințele tăierilor bugetare pentru medici și pacienți.

Valorile serviciilor propuse de CNAS pentru 2024 şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate sunt mărul discordiei.

Medicii de familie sunt deciși să nu mai încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna februarie, dacă CNAS nu va crește actualele tarife de decontare.

Protecția pacienților

Colegiul Medicilor  îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la situaţia în care se află întreg sistemul medical românesc, în pragul negocierilor propuse de către CNAS pentru 18 ianuarie 2024.

Discutăm despre identificarea unor soluţii rapid aplicabile, sustenabile la nivel de sistem medical, privind echilibrarea, în regim de urgenţă, a gestionării resurselor financiare alocate sistemului de sănătate.

 

Cuvinte cheie