Epilarea cu ceară, o metodă care sfidează timpul

Una dintre metodele cele mai folosite de îndepărtare a părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului o reprezintă cea care presupune folosirea de ceara epilat. Este o procedură care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri și iată că și acum este utilizată cu același succes. Ce-i drept, pentru că lucrurile au evoluat destul de mult, avem de a face cu o metodă foarte eficientă, și cu un efect îndelungat.

Acasă sau la salon?

Pentru a scăpa de părul în exces de pe anumite zone ale corpului, multe reprezentante ale sexului frumos – și mai nou și bărbații, apelează la profesioniștii din salonul de cosmetică. Cu toate acestea, nu puține sunt și persoanele care îndrăznesc să încerce să se descurce și singure, acasă, și trebuie să recunoaștem că succesul este de cele mai multe ori de partea lor. Ceara traditionala este cea mai folosită, și de regulă nu lipsește din kit-ul de epilat de acasă.

Ai încredere, te poți epila și singură!

Chiar dacă pare o procedură destul de dificilă, să știi că lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par la prima vedere. Cu siguranță, cu puțin exercițiu, vei deveni o adevărată expertă în ceea ce privește epilarea cu ceară acasă. Recomandarea noastră este însă ca pentru zona inghinală să apelezi totuși la un salon de cosmetică sau la ajutorul unei prietene mai experimentate, pentru că este o procedură destul de delicată și care necesită multă atenție și profesionalism.

Cum să te epilezi singură

Înainte de a trece la aplicarea de ceară, aceasta trebuie încălzită până ajunge la temperatura optimă. Există multe încălzitoare special concepute pentru așa ceva, prin urmare nu mai folosi metoda cea veche, care presupunea o cratiță și un ochi de aragaz aprins.

Urmează aplicarea unui strat de ceară, sub formă de fâșie și numai în sensul de creștere al firului de păr. Așteaptă puțin, până capătă un aspect asemănător cu al cauciucului, după care smulge rapid, în sensul invers al creșterii firului de păr. Pentru un efect mai bun, reține că pielea trebuie să fie perfect întinsă. Dacă procedezi așa, și durerea resimțită va fi ceva mai redusă.

Un duș fierbinte înainte

Și, pentru că tot am ajuns la capitolul durere, nu putem să nu îți recomandăm și un mic truc care să o facă puțin mai suportabilă: un duș fierbinte. Specialiștii sunt de părere că dacă vei proceda așa, durerea va fi mult mai mică, deoarece în urma dușului se deschid porii, ceea ce înseamnă că vei putea smulge mai ușor părul din rădăcină.

Proceduri post-epilare

După ce îndepărtarea părului nedorit de la suprafața pielii s-a încheiat, trebuie să ai grijă să aplici și o loțiune calmantă și hidratantă. Acesta va calma semnificativ înroșirea pielii și va închide mai rapid porii. Nu te grăbi să intri imediat la duș, ci așteaptă măcar două ore. Ideal ar fi să amâni momentul până dimineață, pentru a lăsa pielea să își revină așa cum trebuie.

Avantajele epilării cu ceară

Cu siguranță, cel mai cunoscut avantaj al epilării cu ceară este efectul mult mai îndelungat al acestei metode, spre deosebire de altele cu același scop. Astfel, de regulă durează cam două-trei săptămâni până când firele de păr încep să își facă simțită prezența, dar în tot acest răstimp pielea este fină și catifelată.

În plus, folosind în mod constant această metodă de îndepărtare a părului în exces, cu timpul vei observa că acesta chiar nu își mai face apariția pe anumite porțiuni ale corpului, ceea ce nu poate decât să te bucure. Da, cu siguranță epilarea cu ceară nu și-a spus încă ultimul cuvânt în materie de înfrumusețare!