Exercitiile fizice cele mai potrivite pentru silueta ta

Exercitiile fizice cele mai potrivite pentru silueta ta

Daca rezistenta la efort nu o putem imbunatati rapid si, odata cu trecerea anilor, aceasta scade incet, dar sigur, tipul de miscare este alegerea noastra si are, din fericire, o influenta destul de mare asupra reusitei in eliminarea kilogramelor.

Care sunt, asadar, cele mai indicate sporturi pentru slabire?

1) Aveti un sport preferat, un hobby activ? Daca da, gasiti-va timp pentru el, astfel incat sa il practicati macar de 2 ori pe saptamana. De ce slabim mai usor practicand sportul/ exercitiile preferate? Din simplul motiv ca nu ne vom plictisi si ca vom “trage” la maxim fara sa ne impunem acest lucru.


2) Mersul pe jos in ritm alert (viteza ar trebui sa fie de minim 5km/h): este o alegere foarte buna pentru cele/ cei care au suficient timp (ca sa fie eficient, sunt necesare minim 30 – 45 de minute de mers “in forta”, zilnic), dar o rezistenta redusa la efort. Pentru o eficienta ridicata, cresteti durata la minim o ora pe zi (minim 5 km).

3) Jogging-ul – are o eficienta ridicata, dar si dezavantajul de a necesita o rezistenta buna la efort. 20 – 25 de minute pe zi sunt, in general, suficiente. Daca greutatea/ rezistenta nu va permite sa alergati atat, faceti pauze atunci cand simtiti ca respiratia incepe sa devina dificila.


Cuvinte cheie