ÎN PREMIERĂ, GREENTECH FILM FESTIVAL VĂ AŞTEAPTĂ ÎNCEPÂND DE ASTĂZI LA BUCUREŞTI

Astăzi, 11.11.2019, începe la Bucureşti cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii. Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe. Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice, care au adresat deja un mesaj publicului din Bucureşti, în cadrul conferinţei de presă dedicată lansării festivalului.

„Guvernul suedez, societatea și companiile suedeze sunt preocupați de acțiunile de atenuare a schimbărilor climatice prin folosirea energiei regenerabile şi acţiuni de reciclare (în 2018 au fost introduse 1,3 milioane de ambalaje pe piața suedeză dintre care 70% au fost reciclate, iar în jur de 180 de doze și sticle sunt reciclate de fiecare persoană / an). Schimbările climatice nu se opresc la nicio frontieră, de aceea trebuie să lucrăm împreună: Suedia, țările nordice și România pentru a sensibiliza și a lua măsuri împreună.” – a declarat Excelenţa Sa Doamna Therese Hydén, Ambasador al Suediei la Bucureşti.

Prezentat în premieră pentru România, proiecţia documentarului „Blue Heart” va fi un eveniment special deschis de Excelenţa Sa Doamna Therese Hydén, Ambasador al Suediei la Bucureşti. Evenimentul va avea loc miercuri, 13 noiembrie, Cinema City, ParkLake Shopping Center, ora 19.30, sala 6. Proiecţia documentarului va fi urmată de o dezbatere şi sesiune Q & A în prezenţa doamnei Lect. Univ. Dr. Fiz. Cornelia Grofu, Prodecan, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. 

În premieră în România vor fi prezentate şi documentarele „Artifishal”, care urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume, „The Rise of Vertical Farming”, un film care ne oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream, şi „In-Vitro Meat”, un documentar ce expune producţia de carne cultivată, produsă în laborator prin izolarea celulelor, folosirea AI și a roboților, dar şi beneficiile care pot fi obţinute în urma acceptării acesteia la scară largă, ca alternativă la producția industrială clasica, extrem de poluantă.

Pe parcursul celor şapte zile de festival din Bucureşti, publicul va avea parte de o experienţă vizuală şi de învăţare inedită, o expoziţie permanenta dedicată deşeurilor de electrice şi electronice, numită ZOO DEEE – Grădina Deșeurilor De Echipamente Electrice Și Electronice, care îi înfăţişează pe cei mai periculoși „DEEE-voratori de mediu”, ilustrând într-un mod captivant riscurile și pericolele la care ne expunem atunci când nu reciclăm aparatura electrică veche.

Programul festivalului include şi activităţi pentru copii şi tineri: un joc interactiv „Climate Change Monopoly”, deschis în fiecare zi a festivalului, între orele 16.00-20.00, ateliere de reciclare creativă în zilele de miercuri, sâmbătă şi duminică, un atelier de robotica în cadrul căruia cei prezenţi vor face cunoştinţă cu Alpha – roboţelul umanoid şi Oh-Bot – robotul care vorbeşte, şi vor învăţa cum se programează cel mai mic robot programabil din lume. Totodată, tinerii vor putea învăţa despre siguranţa pe internet în cadrul unui atelier prezentat de Ora de Net, dar şi despre noţiuni importante de educaţie ecologică.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul www.greentechfilmfestival.

 

Cuvinte cheie