La ce ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea prin desen?

La ce ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea prin desen?

Desenul ne echilibreaza emisferele cerebrale si ne ajuta sa ne accesam intuitia si creativitatea.Indiferent de varsta pe acre o avem Desigur copiii au mai mult timp si „chef” sa apeleze la aceasta varianta, dar ea este la fel de bine recomandata si adultilor.

Cercetările arată că până la ora actuală doar 10% din capacitatea creierului uman este folosit. Se ştie despre el că emite pe mai multe lungimi de undă. Produce curenţi sub formă de energie electrică. Nu doarme niciodată (când conştientul doarme, este activ subconştientul). Poate acumula mereu noi cunoştinţe. Poate evolua şi îşi poate dezvolta noi aptitudini.

Creierul uman este alcătuit din trei părţi: arhicortexul şi cele două emisfere, stângă şi dreaptă, ale neocortexului. Emisfera dreaptă este sediul funcţiilor creative şi imaginative, iar emisfera stângă este sediul raţionalului şi al gândirii abstracte. Creierul drept percepe lucrurile global, iar cel stâng analizează totul pe bucăţele. Omul modern funcţionează mai mult cu lobul stâng, supremaţie ce pare a fi determinată de elemente sociale, rezultând de aici o percepţie imperfectă asupra realităţii.

Asadar, chiar daca pare ca este o indeletnicire copilareasca, inceara si tu sa apelezi la ea. Vei fi uimit de rezultate. Daca vei sa o faci impreuna cu copilul tau, gasesti jucarii din lemn pe care le poti picta in cele mai originale variante.

Si daca mai ai nevoie si de alte argumente, citeste mai departe.

La ce ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea?
pasăreCreativitatea ne poate ajuta sa luam decizile cele mai corecte pentru noi, ne da posibilitatea de a vedea mai multe oportunitati si cai.

Emisfera dreaptă a creierului poate fi stimulată prin diverse metode care ţin în principal de exersarea imaginaţiei şi a creativităţii, precum şi de interiorizare: muzică, dans, artă în general, izolare senzorială, meditaţie, concentrare, relaxare.

Cuvinte cheie