Louise Hay: „Tot ce trebuie să știți vine la locul potrivit și în momentul potrivit.”

Dacă citești acum aceste rânduri, înseamnă că ești un admirator sau admiratoare a minunatei Louise Hay și crezi în puterea gândurilor și a cuvintelor pozitive! Iată câteva gânduri motivaționale ale scriitoarei:

Viața e foarte simplă. Ceea ce oferim, aceea primim! Noi singuri suntem sursa îngrijorărilor noastre, a realității înconjurătoare și a tuturor celorlalte elemente din ea. Pe de altă parte, după ce am stabilit o armonie și echilibru în conștiința noastră, începem să găsim aceeași și în viață.

Louise Hay

Punctul de putere este aici și acum în mintea noastră. Toată lumea, inclusiv eu, este pe deplin responsabilă pentru toate evenimentele din viața lor, cele bune și cele rele. Fiecare gând ne creează în mod literal viitorul.

Forțele Universului nu ne judecă și nu ne critică niciodată. Ne acceptă așa cum suntem noi. Apoi reflectă convingerile noastre în mod automat.

Noi ne formăm convingerile în copilărie, apoi mergem prin viață, recreând situații care s-ar potrivi convingerilor noastre.

Noi trebuie să facem singuri alegerea de a ne elibera și de a ne ierta pe noi înșine și pe toți fără excepții. Poate că nu știm cum să iertăm, dar trebuie să ne dorim cu tărie acest lucru.

De îndată ce o persoană se îmbolnăvește, trebuie să caute în inima sa pe cine trebuie să ierte.

Când ne iubim pe noi înșine, aprobăm acțiunile noastre și rămânem noi înșine, viața noastră devine atât de frumoasă, inexprimabil de frumoasă.

Acceptarea de sine este cheia spre schimbările pozitive din viața noastră.

În fiecare dintre noi încă mai există un copil de trei ani care este speriat și care își dorește doar un pic de dragoste.

Pentru a schimba pe cineva, trebuie mai întâi să te schimbi singur. Trebuie să îți schimbi cursul gândurilor.

Dacă în viața noastră ceva ni se dă ușor, atunci acestea nu sunt lecții, este ceea ce știm deja.

Cea mai mare rezistență în noi apare din cauza fricii – frica față de necunoscut.

Mintea ta este instrumentul tău și tu decizi cum să o folosești.

Să-ți amintești mereu trecutul – înseamnă să te rănești în mod intenționat.

Dragostea este singurul răspuns la oricare dintre problemele noastre, iar drumul către o astfel de stare este prin iertare. Iertarea dizolvă ofensa.

Pentru a te elibera de trecut e nevoie să înveți să ierți.

Niciodată, indiferent de situație nu trebuie să te critici.

Iubirea nu este o manifestare externă, este întotdeauna în noi!

Dacă nu ar exista convingerea, nu ar exista nici manifestările ei.

Nu trebuie să credeți în tot. Tot ce trebuie să știți vine la locul potrivit și în momentul potrivit.

Gândurile pe care le emitem și cuvintele pe care le rostim dau naștere experiențelor cu care ne confruntăm.

Dacă ție ți-e ușor de regulă să-ți înțelegi propria durere, fă un efort în a înțelege și durerea celui care te-a rănit.

Cu cât mai mult păstrez o anumită convingere, devine tot mai clar, că anume de această convingere trebuie să mă eliberez.

Să te iubești înseamnă să sărbătorești însăși existența personalității tale și să fii recunoscător lui Dumnezeu pentru darul vieții.

Dacă vrei să faci o schimbare, e nevoie și de răbdare. E ca și cum plantezi o sămânță din care îți vine greu să crezi că va ieși o adevărată plantă, dar după ceva timp asta se întâmplă, cu condiția să nu tai primii lăstari, doar pentru că nu vezi încă o plantă matură.

Mulți oameni de pe această planetă suferă din cauza nemulțumirii față de sine și a vinovăției. Acesta este un simplu gând, iar gândurile pot fi schimbate.

Ori de câte ori apare o problemă nu înseamnă că avem ceva de făcut, ci ceva de aflat.

Pentru a deveni posesorii tuturor lucrurilor incredibile, trebuie mai întâi să credem că ele sunt posibile.

Atunci când ne este frică, ne străduim să subordonăm totul controlului nostru. Astfel, nu permitem schimbărilor pozitive să se întâmple în viața noastră. Ai încredere în viață. În ea există tot de ce avem nevoie.

Problemele reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea de sine.

Pentru a dobândi putere și a duce la bun sfârșit toate schimbările inițiate, este nevoie de timp. Timp și efort continuu.

Cuvinte cheie