Metode eficiente ca să arzi 100 de kilocalorii în doar 10 minute!

Woman jumping rope on red background

De fiecare dată când studiezi valoarea energetică a diferitor alimente (în special a celor gustoase), te uimește dezechilibrul imens între acumularea rapidă a caloriilor și arderea lor teribil de lentă. Este suficient să stai o singură dată la o masă de sărbătoare și după asta ești nevoit să petreci foarte mult timp pe banda de alergare. Este groaznic de nedrept! Dar, există o cale de ieșire din această situație.

1.Scările și Burpees

Nu există o metodă mai bună de a-ți tonifia corpul decât antrenamentul pe intervale. Combină exerciții cu intensitate diferită pentru rezultate maxime în cel mai scurt timp. De exemplu, încearcă să urci scările, să faci câteva burpees când ajungi sus, apoi să cobori. Repetă exercițiile timp de 10 minute.

2.Alpinismul

Poți merge și alerga cu succes pe pământ, dar când vei ajunge să urci pe un perete abrupt vei înțelege că aceasta este o sarcină destul de dificilă. Un astfel de antrenament nu numai că te va ajuta să arzi aproximativ 118 kilocalorii în 10 minute, dar va arăta câtă importanță are de fapt excesul tău în greutate.

3.Bicicleta fitness

Un antrenament intensiv pe simulator, care include segmente de intensitate normală și sprinturi te va ajuta să arzi 130 de kilocalorii în 10 minute.

4.Fotbalul

Nu vei pierde prea multă energie, doar stând pe teren, dar o luptă intensă pentru minge, alergatul și dribling-ul îți vor lua 107 kilocalorii în 10 minute. Este, de asemenea, un antrenament excelent pentru întregul corp, deoarece include mișcări diverse, nu numai pentru picioare, dar și pentru alte grupuri musculare.

5.Ganterele

Exercițiile simple cu ganterele, efectuate cu un nivel maxim de intensitate în 10 minute, pot avea același efect ca un antrenament deplin. Diverse salturi, genuflexiuni și legănări cu greutăți te vor ajuta nu doar să pierzi din kilogramele în plus, dar și să obții o musculatură frumoasă.

6.Coarda

Nu există o modalitate mai bună de a-ți accelera pulsul fără a părăsi apartamentul, decât săriturile cu coarda. Chiar dacă faci acest lucru într-un ritm moderat (atunci când poți vorbi în proces), corpul tău pierde aproximativ 107 kilocalorii în 10 minute. Bineînțeles, mulți nu vor putea sări atât de mult timp, așa că încearcă să o faci timp de 40 de secunde, apoi să te odihnești 20 de secunde. Și așa de 10 ori la rând.

7.Stepul aerobic

Stepul aerobic rămâne a fi una dintre cele mai bune metode de a arde multe calorii într-o perioadă scurtă de timp – până la 107 kilocalorii în 10 minute. Acesta este un aerobic intens folosind un suport, care imită o treaptă. Mișcările efectuate în timpul antrenamentului sunt complet naturale și accesibile oricui, indiferent de starea de sănătate sau nivelul de pregătire. În plus, acest tip de activitate fizică nu necesită un echipament scump și poate fi făcut cu ușurință acasă.

8.Săriturile

În general, nu ai nevoie de echipament pentru exercițiile conform metodei pliometrice, dar cu ajutorul lor poți pierde aproximativ 100 kilocalorii în 10 minute. Exercițiile pliometrice implică mișcări rapide pentru a dezvolta forța și viteza musculară. Unul dintre principalele exerciții ale acestei tehnici este saltul adânc.

9.Artele marțiale

S-ar putea să nu fii un luptător grozav, dar loviturile intense în sacul de box îți vor lua 107 kilocalorii în doar 10 minute. Vrei mai multe rezultate? Atunci pune greutăți în mănuși și vei putea lăsa în sală până la 300 de kilocalorii în 22 de minute.

10.Accelerarea

Dacă practici deja un fel de sport, dar simți că nu ai progrese, atunci încearcă să adaugi intervale de viteză antrenamentelor tale obișnuite. Asigură-te că intervalele cu o intensitate mai mare să fie urmate de intervale mici de odihnă, așa cum este prevăzut în protocolul tabata.

Cuvinte cheie