Mulțumesc, cuvântul magic capabil să transforme totul – Aivanhov

Mulțumesc, cuvântul magic capabil să transforme totul - Aivanhov
Mulțumesc, cuvântul magic capabil să transforme totul - Aivanhov

“Există numeroase cărți care ne spun cum să medităm și ce formule să pronunțăm în timpul meditațiilor… Eu nu neg că aceste formule sunt frumoase, folositoare și eficace. Există însă un cuvânt ce nu este niciodată menționat, un cuvânt care pentru mine este cel mai puternic dintre toate, un cuvânt ce luminează, armonizează, vindecă, acesta este cuvântul „MULȚUMESC”.

Eu am încercat multe metode în viața mea, eu am făcut multe experiențe, dar în ziua în care eu m-am obișnuit să pronunț în mod conștient cuvântul „MULȚUMESC”, eu am simțit că posedam o baghetă magică capabilă să transforme totul. Dacă știți cum să îl pronunțați, acest cuvânt va înfăptui în voi o lucrare până în măduva oaselor voastre. Nimic nu este mai important decât să îi mulțumim Domnului: ‘MULȚUMESC DOAMNE, MULȚUMESC DIN TOATĂ INIMA, cu toată forța gândului meu, din tot sufletul, cu tot spiritul meu, MULȚUMESC.’ Aveți în față veșnicia pentru a verifica valoarea acestui cuvânt.

În clipa în care evenimentele se produc, noi nu putem ști dacă, cu trecerea timpului, ele ne vor fi sau nu favorabile. Multe împrejurări considerate fericite de către oameni au constituit în final cauza prăbușirii lor, în timp ce încercările s-au dovedit, de-a lungul timpului, foarte benefice! Așadar, nu putem judeca fericirea sau nefericirea într-o clipă: trebuie să așteptăm pentru a ne pronunța.

În fața fiecărei situații neplăcute sau dureroase, obișnuiți-vă să vă spuneți că la început de drum vă poate aștepta ceva fericit. Nu vă pierdeți vremea în plângeri și revolte, mulțumiți, mai degrabă, Cerului. Rostind „MULȚUMESC”, eliberați în voi niște energii ce vă vor ajuta să rezistați. Da, iată puterea cuvântului „mulțumesc”: el atacă imediat obstacolul ce apare și neutralizează otrăvurile pe care tristețea, furia, descurajarea începeau să le dizolve în voi. ”  – Omraam Mikhael Aivanhov

(R.C.)