Natura la tine acasa. Retete inovatoare ce intineresc pielea prin produse apicole

 

Rețetele din extracte de plante și produse ale stupului asigură sănătatea întregii familii. Portofoliul lor include diverse sortimente de miere și variate produse pe bază de laptisor de matca, propolis sau polen.

Reîntinerirea pielii, în cosmetică, înseamnă o metodă sau un ansamblu de metode aplicate pentru recăpătarea, măcar parțială, a aspectului tânăr al pielii.

Majoritatea tratamentelor cosmetice de reîntinerire se adresează tenului, iar orientarea ultimilor ani este spre metodele naturale. Aceasta, deoarece chirurgia estetică facială presupune restructurări radicale, ce afectează pe termen lung expresia facială, putând deforma – mai  ales prin repetare – chipul.

În schimb, unele ingrediente apicole par a influența pozitiv structura profundă a pielii, dar neinvaziv.

De exemplu, administrarea internă a lăptișorului de matcă este, conform unor studii, în relație cu creșterea producției de colagen. Iar acesta este decisiv pentru elasticitatea și aspectul tânăr al țesutului cutanat.

 

Dincolo de hidratarea și de proporția de colagen din țesutul cutanat, o mare importanță în cosmetică o au și tulburările de pigmentare. Studii recente arată o relație între aplicarea externă a lăptișorului de matcă și “decolorarea” petelor închise la culoare, specifice vârstei a treia.

Alt aspect important, în contextul menținerii integrității și a aspectului tânăr al pielii, îl constituie normalizare proceselor imune de la acest nivel, aflate în legătură cu protecția antimicrobiană și procesele alergice. Apoi, la nivel celular, lăptișorul de matcă este tot mai mult pus în legătură cu procesele regenerative. Acest aspect a fost studiat inclusiv în situația leziunilor cutanate și musculare produse de intervențiile chirurgicale, dar și de rănirile involuntare.

Te invităm să descoperi rețetele inovatoare și să te bucuri de efectele benefice ale fiecărui produs,

 

 

Cuvinte cheie