27 iunie, ziua mondială a pescuitului

La 27 iunie, este marcată ziua mondială a pescuitului.

Iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată, în 1984, la  Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului găzuduită de Roma.

Momentul este un prilej pentru dezbateri despre pescuitul responsabil. Peştele şi alte vietăţi marine au fost hrană sănătoasă pentru om din vremuri străvechi.

Cu timpul, pescuitul a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind.

Vânate excesiv, însă, unele specii marine au ajuns pe cale de dispariţie.

În numeroase ţări, la această dată, se organizează concursuri de pescuit, un hobby care este practicat – în ultimii ani – de tot mai multe femei.

Tu cum sărbătorești azi?

Dacă nu ai nicio idee despre cum ar trebui să se desfășoare o zi cu și despre pescuit, mai jos vei găsi câteva idei care te-ar putea ajuta:

  • Varianta pentru care optează cu toții este chiar pescuitul, așa că dacă această activitate se află printre preferatele tale, fă-ți bagajul în care să ai momeala și undițele și pleacă dis de dimineață la baltă, râu, sau oricare alt loc de pescuit.

Pentru a-ți ocupa timpul în liniște (ca să nu sperii prada), îți poți aduce o carte din care să citești cât timp aștepți să tragă peștele.

  • O altă opțiune constă în mersul la pescuit cu prietenii, doar pentru distracție. Vă puteți amenaja frumos câteva corturi, să încingeți focul și să dați drumul la grătarul pe care, desigur veți pune pește.

  • Dacă vreți ceva mai elegant, care nu necesită prea mare deranjul, un restaurant pescăresc este cea mai bună alegere, sau dacă vreți să ieșiți din rutina zilnică, puteți da chiar o fugă și să mâncați cina pe malul mării.

  • Iar o ultimă sugestie, care cu siguranță ar fi și cea mai reușită alegere, este legată de o mini vacanță în Delta Dunării, unde, pe lângă faptul că veți pescui alături de profesioniști, veți putea vizita satele pescărești și unele din zonele cele mai frumoase ale naturii oferite României.

 

Cuvinte cheie