Programe educationale pentru tineri defavorizati

Programe educationale pentru tineri defavorizati

Fundatia Vodafone Romania finanteaza cu 216.000 lei proiectul „Fondul pentru Educatie in Mediul Rural”, dezvoltat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, prin care 534 de tineri defavorizati din mediul rural din vestul tarii beneficiaza de acces gratuit la programe educationale.

Programul se deruleaza pana in luna mai 2017 in 12 comunitati rurale din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti si Timis. Proiectul permite accesul gratuit la cursuri si ateliere in regim afterschool pentru tineri defavorizati din mediul rural si ajuta astfel la prevenirea abandonului scolar. Acesta a demarat in vara anului 2016 si face parte din „Programul strategic de Investitie in Mediul Rural” al Fundatiei Vodafone Romania, aflat in acest an la cea de-a doua editie. Proiectul se deruleaza cu ajutorul a sapte organizatii neguvernamentale din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti si Timis.

In judetul Arad, proiectul este implementat de catre Asociatia PAEM si de Fundatia pentru Integrare si Sprijin Social „Impreuna” Ineu, care deruleaza activitati educationale pentru elevi, oferindu-le gratuit meditatii la limba romana, matematica sau limbi straine, precum si consiliere psihologica.

In judetul Caras-Severin, proiectul se deruleaza cu sprijinul Asociatiei Carasana Sindrom Down, care are ajuta 24 de tineri ce sufera de aceasta afectiune sa-si dezvolte abilitatile si creativitatea prin sedinte gratuite de terapie ocupationala. Tot in cadrul proiectului, tinerii beneficiari si familiile acestora pot participa la grupuri de sprijin, iar cadrele didactice din comunitatile rurale, la seminarii si activitati pe tema incluziunii scolare a persoanelor cu dizabilitati.

In judetul Hunedoara, Asociatia Pro Edu Smo ajuta la implementarea proiectului vodafone – 2016 fondul pentru educatie in mediul ruralprintr-un program afterschool, unde elevii invata sa-si petreaca timpul liber in mod util, beneficiind gratuit de meditatii si de activitati recreative.

In judetul Mehedinti, proiectul este implementat de catre Asociatia Comunitatii Eselnita Cazanele Dunarii si are in plina desfasurare un program afterschool, unde elevii cu risc crescut de abandon scolar beneficiaza in mod gratuit de meditatii pentru recuperarea materiei si imbunatatirea performantelor scolare.

In judetul Timis, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Blumenthal sprijina implementarea proiectului printr-un program afterschool, unde elevii cu risc crescut de abandon scolar beneficiaza gratuit de pregatire la limba romana, matematica, engleza si germana. Tot in Timis, Asociatia Scoala Domino Servite se ocupa de elevi cu nevoi educationale speciale, oferind gratuit cursuri pentru pregatirea concursurilor scolare, ateliere practice (gatit, curatenie, reciclare, bricolaj), cluburi muzicale, terapii specializate si pregatire suplimentara pentru elevii cu performanta in educatie.

Mai multe detalii AICI