Rafinamentul marmurei si posibilitatile sale infinite

Rafinamentul marmurei si posibilitatile sale infinite

Din cele mai vechi timpuri, marmura a fost sinonima cu luxul si eleganta. Acest material natural de mare valoare, in ultima vreme s-a impus din ce in ce mai mult ca o tendinta incontestabila in designul interior, aducand cu el un sentiment de autenticitate , soliditate si rafinament dat de caracteristicile care il deosebesc si de texturile infinite ale nervurilor sale. .

Marmura are o mare versatilitate , motiv pentru care poate fi gasita in pardoseli si pereti, in mobilier precum mese, console, blaturi, masute de cafea si in accesorii pentru casa. Texturile sale sunt chiar folosite pentru a crea elemente grafice, pentru a caracteriza tesaturile si pentru a simula calitatile sale estetice pe materiale alternative, precum gresie, ceramica si chiar pe tapet.

In functie de modul in care este aleasa si utilizata, marmura poate caracteriza mediile in diverse moduri: in stilul clasic modern este un must-have pentru acoperiri si mobilier; in interioarele contemporane ofera o nota de rafinament discret datorita motivelor delicate si finisajelor mate; combinat cu elemente care il contrasteaza, sporindu-i caracterul, devine un element distinctiv pentru incaperile cu gust eclectic .

Exista multe tipuri de marmura , acestea pot varia in compozitia lor chimica si, in consecinta, in tonalitate, nervuri, luciu si porozitate. Pe langa marmura, este important sa luam in considerare si granitul si rocile precum ardezia, onixul si cuartul : materiale de inalta calitate care sunt asemanatoare marmurei, dar care difera ca compozitie si proprietati. Prelucrarea acestor materiale va permite sa personalizati suprafetele, modificandu-le aspectul in functie de rezultatul dorit. In functie de tipul de material ales se pot obtine suprafete intr-un finisaj lucios, mat, sablat, gravat, antichizat, cu efect material si multe altele.

Aceste nenumarate posibilitati il fac un material usor de combinat cu materiale precum lemn, metal, beton, sticla si ceramica. De asemenea, este posibil sa combinati mai multe tipuri de marmura cu culori sau finisaje diferite: combinatiile de contra-gri sunt utilizate pe scara larga, sau combinatia de finisaje lucioase-mate ale aceluiasi tip de marmura. In general, trebuie avut in vedere faptul ca marmura combinata cu alb reflecta lumina, in timp ce cu negrul isi sporeste caracteristicile devenind protagonista. In general, este un material care interactioneaza foarte bine cu culorile neutre , stie sa dea caracter vivacitatii culorilor luminoase si este redescoperit atemporal in medii.alb-negru. Cere ajutorul unui designer de interior care te va putea îndruma in alegerea celei mai bune soluții pentru amenajarea baii sau bucatariei. Recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma de design interior case, apartamente, sedii de companie, restaurante din Timisoara.