Sezonul vinului fiert. Nicio iarnă fără băutura-miracol!

Vinul fiert rămâne una dintre cele mai căutate ….delicatese. în târgurile de Crăciun.

Parfumul inconfundabil al vinului fiert se simte peste tot în târgul de Crăciun, acolo unde cazanele fierb în aşteptarea vizitatorilor care vor se se încălzească cu un pahar aromat.

Nu există iarnă fără vin fiert. E vinul nostru de acasă. Asta e secretul să fie vinul natural?

Vinu roşu e bun, dar un pahar, cu limita. Dacă e frig afară şi facem treaba, mai consumăm şi câte un pahar de vin fiert, da, este o tradiţie într-adevăr.

Preţurile sunt mai mari ca în alţi ani, însă oamenii stau în continuare la cozi pentru a prinde un pahar din cea mai căutată băutură a iernii. Un pahar de 350 ml de vin fiert costa anul acesta la târgul de Crăciun 8 lei, cu un leu mai mult faţă de anul trecut însă gustul este unul desăvârşit mai ales daca vinul este unul natural. 

În momentul in care pregătim vinul fiert avem tendinta sa adugam anumite condimente care la rândul lor potenţează efectul antioxidant şi vin la pachet cu alte beneficii, cum ar fi scorţişoara, cuişoare, anason. În acelaşi timp vinul fiert are şi vitamina C şi încă un set de minerale. 

Aşadar, băut cu măsură, vinul fiert aduce și beneficii sănătății. Prin urmare, vizitatorilor nu le rămâne decât să se bucure de el.

Cuvinte cheie