STOICA & Asociații câștigă definitiv un litigiu extrem de important pentru o mare companie internațională din industria farmaceutică

Avocații STOICA & Asociații au reprezentat cu succes pe unul dintre cei mai mari producători de medicamente inovative din lume, într-un litigiu comercial, inițiat de un important distribuitor local de produse farmaceutice. Echipa de avocați a fost formată din Dragoș Bogdan (Senior Partner) și Mihai Stănescu (Managing Associate), sub coordonarea lui Valeriu Stoica (Founding Partner).

 

Toate demersurile legale au gravitat în jurul interpretării juridice a unui contract de distribuție de medicamente. Pretențiile distribuitorului s-au ridicat, în 2011, la aproape 80.000.000 Euro, prima instanță obligând inițial, în mod eronat, clientul STOICA & Asociații la plata de daune în cuantum de peste 190.000.000 Euro, adică mai mult decât se ceruse prin cererea de chemare în judecată.

 

Recent, litigiul a fost soluționat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în favoarea clientului STOICA & Asociații, după o adevărată luptă judiciară, care a durat 11 ani, în care instanțele s-au confruntat cu o serie de provocări juridice, atât procedurale, cât și de fond – de exemplu, au fost administrate nu mai puțin de trei expertize judiciare cu privire la aceeași problemă. ICCJ a reținut, în final, interpretarea contractului de distribuție, așa cum a fost argumentată de avocații STOICA & Asociații, respingând în totalitate acțiunea reclamantului ca fiind neîntemeiată. În paralel cu litigiul principal, au existat o serie de proceduri contencioase conexe, toate acestea fiind soluționate definitiv în favoarea clientului.