Terra cu peste 7 miliarde de chipuri. 11 iulie, Ziua Mondială a Populaţiei

În fiecare an, în data de 11 iulie, este sărbătorită Ziua mondială a populaţiei. Această zi a fost aleasă ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populaţiei globale, la 11 iulie 1987.

Populaţia planetei continuă să crescă, în medie, cu 2,6 oameni pe secundă.

Statisticile dau cifre seci, relevă fapte şi tendinţe, în spatele lor se află însă peste 7 miliarde de oameni cu chipuri şi identitate.

Sănătatea depinde de acţiunile, gandurile si emoţiile fiecăruia. Ele contează! Creează fluxul vieţii.

Conform estimărilor UNFPA, în 2025 pe planetă vor trăi 8 miliarde de persoane, în jurul anului 2050 vor fi 9 miliarde de persoane, iar în 2100 pe Terra vor locui aproape 11 miliarde de oameni.

O populaţie de 7 miliarde are o profunde implicaţii asupra dezvoltării durabile, a urbanizării, a accesului la serviciile publice de sănătate şi de angajare a tinerilor. Creşterea populaţiei mondiale este o problemă globală, pentru rezolvarea căreia se propun strategii integrate, în special privind asigurarea resurselor naturale, în condiţiile epuizării celor neregenerabile, a cerinţelor tot mai sofisticate de consum care aduc prejudicii mediului şi adâncirii sărăciei în tot mai multe zone ale lumii.

Se estimează că, dacă toţi locuitorii Terrei ar trăi la nivelul Elveţiei, pe planetă nu ar putea fi mai mult de 600 de milioane de persoane, iar dacă populaţia ar trăi ca strămoşii noştri, ar putea subzista pe Glob 18-20 de miliarde de persoane.

Estimările ONU plasează populaţia României pe un trend descendent, astfel încât în anul 2100 în România vor trăi în jur de 12 milioane de persoane.