Top cele mai frumoase plaje din România. Trebuie să le vezi neapărat vara asta

Este o regulă nescrisă că orice vară trebuie musai să fie bifată de la malul mării. Iar cum noile reguli ne fac să ne întreptăm tot mai mult către autohton, putem alege dintre plajele românești pentru următoarea vacanță. Deși nu oferă mereu serviciile dorite, frumusețea locurilor din România are acel pitoresc de care te îndrăgostești. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje de la noi din țară pe care trebuie să le vezi.

Sau poate ca ai vizitat deja aceste locuri si acum te simti extraordinar de bine in pielea bronzata, cu un corp placut la vedere, care s-a bucurat de sezlonguri, de soare, de valuri si de nisipul fierbinte al litoralului.

Plaja Vadu, o frumusețe sălbatică

Deși majoritatea tinerilor optează pentru stațiunile ce oferă distracție, există și variante mai retrase. Plaja Vadu este una dintre ele. Aceasta se numără printre cele mai sălbatice din România. De asemenea, este alegerea ideală pentru cei care vor o vacanță departe de aglomerație. Întinderea de nisip se găsește în comuna Corbu, la doar 15 kilometri depărtare de satul Vadu. Frumusețea acestui loc constă în liniștea tulburată doar de valurile mării. Totodată, nisipul fin, scoicile, melcii și apa mării completează peisajul.

Plaja Gura Portiței, întindere de nisip de 4 kilometri

Acest loc desprins din Rai se află la aproximativ 50 kilometri de Tulcea, în fostul sat de pescari Gura Portiței. El aparție de rezervația naturală Delta Dunării și deci este accesibil cu șalupa sau vaporul. Drumul până la un mijloc nautic trebuie parcurs pe șoseaua Constanța-Tulcea, până la Jurilovca. Pentru a ajunge pe plajă trebuie să parcurgi un drum de o oră și jumătate cu barca, însă merită așteptarea.

Elementul spectaculos este faptul că fâșia de nisip desparte Marea Neagră de Lacul Golovița. Peisajul este și el inedit, demn de admirat.

Plaja Gura Portiței Foto - eximtur.ro

Plaja Gura Portiței

Plaja Perișor, un colț virgin

La 30 de kilometri de Gura Portiței se dezvăluie o plajă mai puțin accesibilă. Aceasta pare să își păstreze virginitatea tocmai prin prisma drumului anevoios. Astfel, este nevoie de o barcă pentru câteva ore pentru a ajunge la destinație. Totuși, la fața locului, peisajul este spectaculos, demn de o experiență unică.

Pe de altă parte, turiștii care ajung la plaja Perișor trebuie să țină cont că nu există facilități în zonă. Cea mai apropiată localitate este Dunăvățu de Jos, loc unde se pot și caza vizitatorii. De asemenea, o altă soluție ar putea fi excursia cu cortul în această zonă.

Situată în zona de sud-est a litoralului, Neptun este o stațiune ce se bucură de multă vegetație. Astfel, în apropiere se regăsește pădurea Comorova. În ciuda faptului că poate deveni aglomerată, stațiunea Neptun se bucură de spații cu verdeață, hoteluri și restaurante pentru toți turiștii dar și o plajă faimoasă.

La Steaguri este locul considerat de turiști cel mai bine amenajat de pe litoral. Nisipul este fin, intrarea în mare lină, ideală pentru familiile cu copii și numeroase posibilități de distracție.

Plaja Mamaia, centrul distracției

Extrem de modernă, plaja din stațiunea Mamaia este locul preferat de tineri. Turiștii dornici de distracție găsesc aici numeroase cluburi, baruri, terase și restaurante. Iar muzica răsună de dimineață până seara. Totodată, cei care preferă sporturile nautice se pot bucura de timpul petrecut în Mamaia.

Plaja Mamaia
Cuvinte cheie