Primăvara și reînnoirea oamenilor – Aivanhov

Primăvara și reînnoirea oamenilor - Aivanhov - Tot Ceea Ce Este
Primăvara și reînnoirea oamenilor - Aivanhov - Tot Ceea Ce Este

“La apropierea primăverii, se simte o întreagă viață care se trezește: florile, arborii, păsările…Un nou val se sparge cu zgomot în natură. Iată unul dintre fenomenele cele mai extraordinare: reînnoirea.

În fiecare an totul se reînnoiește…mai puțin oamenii! Oamenii rămân la fel, ei nu se gândesc să se pună la unison cu această reînnoire, s-ar spune că ei s-au baricadat. De ce nu se străduiesc să se deschidă, să deschidă în ei niște uși și ferestre pentru ca această viață să îi poată pătrunde, să îi impregneze?

Unii vor spune: ‘Pentru noi, s-a sfârșit, noi suntem bătrâni. Primăvara este pentru tineri.’ Judecând astfel, ei își taie legătura cu izvoarele vieții și ei vor îmbătrâni din ce în ce mai repede.

Toți trebuie să se reînnoiască, nu există nici o distincție între tineri și bătrâni. Ați auzit niște arbori bătrâni spunând: ‘Oh, noi am depășit epoca de a înflori și a înverzi, o lăsăm acum în seama tinerilor’? Nu, și ei se acoperă primăvara cu frunze și flori. Așadar, chiar bătrânele bunici, chiar bătrânii, bunicii trebuie să intre în cercul primăverii, țopăind, săltând, dansând – cel puțin simbolic – și ei se vor simți mai bine.” – Omraam Mikhael Aivanhov

(R.C.)

Cuvinte cheie