Lapte praf Topfer – avantajele unui lapte praf de calitate

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/cute-ethnic-siblings-resting-on-cozy-armchair-6624468/

Perioada de creştere activă a bebeluşilor necesită o atenţie deosebită în structurarea meselor, formula de lapte praf Topfer având compoziţie diferenţiată pe nivele de vârstă dar şi alte compoziţii cu caracter special. Adaptabilitatea extinsă de a acoperi necesităţile întâlnite în diferite faze de creştere produce un ajutor benefic pentru anumite semnalmente:formula pentru refacerea echilibrului electrolitic, necesităţi pentru intoleranţă la lactoză sau formulare hipoalergenică.

Când este necesar laptele praf

Mămicile pot folosi lapte praf în mai multe situaţii specifice, cele mai comune fiind:

–                 Mama nu poate alăpta din motive variate;

–                 Bebeluşul are anumite alergii alimentare;

–                 Bebeluşul suferă de anumite probleme de sănătate;

–                 Laptele mamei nu are calitatea necesară;

–                 Bebeluşul necesită formule speciale;

–                 Bebeluşul este născut prematur caz în care are o alimentaţie specifică;

–                 Bebeluşul are intoleranţă la lactoză.

Planul de alimentaţie cu lapte praf Topfer

Fiecare copil îşi formează un stil individual de hrană şi odihnă în primele săptămâni de la naştere. Această formulă de lapte praf de la Topfer prezintă o compoziţie optimă pentru dezvoltarea armonioasă a sugarului începând încă de la naştere. Alăptarea este  foarte importantă pentru nou născut şi necesită o atenţie deosebită atunci când laptele matern nu poate fi atribuit.

Recomandările de bază privind fixarea numărului de mese pentru bebeluşi şi cantitatea de lapte preparată se urmăresc în funcţie de cum răspunde sugarul la dietă şi se modifică în funcţie de necesitate. Anumite formule de lapte praf topfer au fost special create pentru anumite probleme care pot apărea şi pentru care este necesar să se înlocuiască dieta normală un timp mai mic sau mai mare.

Saţietatea pe parcursul zilei şi a nopţii este atribuită prin 5-7 mese în prima lună, 4-5 mese până la 4 luni şi 1-3 mese după 6 luni. Laptele praf Topfer conţine culturi bifidus necesare organismului şi îndeplineşte standardele pentru o hrană echilibrată, bogată în nutrienţi. Formulele speciale de lapte praf Topfer se introduc în alimentaţie la recomandarea medicului şi pentru o perioadă stabilită în unitate de timp. În unele cazuri poate fi necesară extinderea perioadei de administrare însă se va ţine cont de controlul medical şi sfatul medicului specialist.

Diversificarea meselor după vârsta de 6 luni

Laptele praf se poate menţine în alimentaţia copilului până la vârsta de 3 ani. Hrana procesată introdusă în alimentaţie poate fi acceptată cu greutate de către cei mici, cerinţă de lapte înregistrând oscilaţii pentru fiecare caz în parte. De cele mai multe ori  adaptarea copilului pentru hrana diversificată se face treptat şi se resimte prin scăderea cantităţii de lapte la un moment dat.

După vârsta de 2 ani, laptele se poate administra la cerere, fiind important pentru fixarea vitaminei D, dezvoltarea oaselor, minerale şi proteine valoroase pentru aport de energie şi creştere echilibrată.

Nevoile de creştere şi dezvoltare privind alimentaţia se manifestă la copii cu deviaţii preferenţiale, caz în care nu este necesară consumarea întregii cantităţi de lapte preparat din formula de lapte praf Topfer – un lapte de calitate premium.