20 de lucruri, la care trebuie să renunți pentru a deveni un om fericit!

Viața ta va fi mai ușoară și mai plăcută dacă nu te vei concentra asupra acestor lucruri! 

1.Aprobarea altora

Cui îi pasă ce cred alții despre tine? Dacă ești mulțumit de deciziile tale, înseamnă că ai făcut alegerea corectă și nu contează ce spun alții. Imaginează-ți cât efort depui încercând să citești gândurile altor oameni, și oricum nu le ghicești.

2.Furia și resentimentele

Furia te distruge din interior, de aceea învață să te împaci cu oamenii care te irită. Reține: cel care te înfurie, te controlează.

3.Imaginea siluetei perfecte

Corpul este puținul care îți aparține cu adevărat. Cine, dacă nu tu, ar trebui să decidă cum ar trebui să arate corpul tău? Contează doar cum te simți tu. Restul e un fleac.

4.Visurile despre partenerul perfect

Pentru a fi fericit, trebuie să iubești o persoană din toată inima, să te simți ușor și confortabil lângă partenerul tău, iar el trebuie să te accepte așa cum ești. Dacă cel puțin aceste două puncte au coincis – e bine, ai găsit ceea ce căutai.

5.Viața ideală

Așa cum nu există partenerul ideal, nu există nici soartă ideală. Viața este tot ceea ce investești în ea, așa că dacă nu ești gata să muncești și să depui efort, înseamnă că ai decis să fii nefericit.

6.Bogăția ca un scop în sine

Mulți oameni trăiesc cu gândul de a deveni milionari. Nu este un scop rău, însă pentru a-l atinge trebuie să muncești foarte mult.

Nu fi obsedat de sume mari. Principalul este să îți găsești o ocupație, care să devină pasiunea ta și să te simți util și împlinit, atunci vor veni și banii.

7.Speranța pentru noroc

Nu trebuie să aștepți, când vei avea noroc. Prețuiește viața și fii recunoscător pentru ceea ce ai deja.

8.Scuzele

Scuzele sunt încercarea ta de a nu te simți ca un ticălos, când din nou nu faci ceea ce ar fi trebuit să faci de mult.

9.Gândurile despre foști

V-ați despărțit și ați avut un motiv pentru asta. Amintindu-ți de fosta dragoste, nu te gândești la acea persoană, ci la lecțiile pe care ți le-a oferit viața. Nu te agăța de sentimentele față de cel, care nu va fi niciodată cu tine. Asta doar va distruge noua ta relație și te va face să suferi.

10.Încăpățânarea

Cu cât ești mai puțin încăpățânat, cu atât ești mai deschis către ceva nou. Gândește-te cât de multe ai putea experimenta și simți, dacă ai încerca să înțelegi și să accepți opinia altcuiva decât cea proprie.

11.Procrastinarea

Nu mai amâna sarcinile de azi pe mâine, trăiește acum. Amânarea constantă provoacă sentimente de vină și stres. Merită să suferi așa?

12.Bagajul de amintiri

Nu trage după tine bagajul de amintiri, mai ales despre relațiile din trecut. Începând o nouă relație, scapă de cele vechi. Nu numai în viață, dar și în capul tău.

13.Negativismul

Gândurile și cuvintele se materializează. Așa că schimbă-ți atitudinea față de viață. Nimic nu este imposibil pentru omul care crede în asta.

14.Condamnarea

Întrucât lumea este o proiecție a gândurilor noastre, știm sigur că toată lumea ne bârfește (pentru că și noi facem asta). Nu vei reuși să îndeplinești sfatul Nr. 1, adică să nu atragi atenția la părerile altora, dacă tu însuți nu vei înceta să îi critici pe alții.

15.Invidia

Încetează să te uiți în curtea altora. Dacă te simți bine acum, atunci faci totul corect. Dacă nu, atunci fă totul ca să te simți bine.

16.Lipsa de încredere

Nu există niciun motiv să te îndoiești de tine. Dacă ai trăsături care nu îți plac, ai două variante: să le accepți sau să le schimbi.

17.Dependența de alții

Nimeni nu va reuși să umple golul din interiorul tău. Nimeni nu te va face pozitiv și împlinit, dacă nu ești mulțumit de soarta pe care o ai. Pentru a-ți împărtăși fericirea cu alții, trebuie mai întâi de toate tu să devii fericit.

18.Trecutul

A trăi cu trecutul înseamnă să-ți îngropi prezentul. Ai comis greșeli, dar cine nu a făcut-o? Ține minte doar lecțiile valoroase și trăiește mai departe!

19.Controlul total

Încearcă să înțelegi că există lucruri, care nu depind de tine. Nu vei reuși să le controlezi pe toate, vei fi nevoit să trăiești cu asta.

20.Așteptările

Oamenii cred că cei din jur trebuie să corespundă așteptărilor lor. Este o prostie. Nimeni nu îți datorează nimic. Nimic nu trebuie să fie perfect, minunat, de neuitat, dar poate fi. Fii pregătit să accepți tot ce îți trimite viața și vei găsi fericirea.

sursa:eushtiu.com

Cuvinte cheie