24 APRILIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SOLIDARITĂȚII TINERETULUI

Ziua Internațională a Solidarității Tineretului  a fost sărbătorită pentru prima dată pe 24 aprilie 1957, iar fundația sa a fost o inițiativă a Federației Mondiale a Tineretului Democrat.

Această zi în țările dezvoltate este o ocazie pentru a atrage atenția statului, oficialilor, reprezentanților afacerilor private, mass-media și din alte părți ale societății asupra problemelor pe care le au tinerii – alegerea unei căi de viață, obiceiuri proaste comune, îndrumare vocațională și multe altele.
 Această zi este promovată drept oportunitate de a face auzite vocile, acțiunile și inițiativele tinerilor, precum și implicarea lor în luarea deciziilor care îi vizează în mod direct.

Știm că a fost greu să stam departe de cei dragi, dar în izolare am învățat că solidaritatea ne apropie mai mult decât orice și tinerii reușesc să facă lucrul acesta cât mai bine, mai ales în mediul online. Video-uri Tiktok, Instagram, clip-uri pe Youtube și multe altele care îi apropie și îi unește în idei și sentimente.

Prietenii indispuși, triști, care se simt singuri și neajutorați, astăzi este ziua tuturor tinerilor care oferă un suport celorlalți, le sunt aproape și îi ajută emotional. O glumă bună, un zâmbet larg- pot fi ingredientele unei rețete de succes pentru cei din jurul nostru. Să ai prieteni în jurul tău care îți trimit mesaje și imagini funny, care fac haz de necaz- este de neprețuit.