9 Lucruri pe care să le incluzi în Ritualul de seară! Fă-le înainte de somn pentru a deveni mai productiv!

Seara – este timpul pentru sine. Dezvoltarea ta personală și profesională depinde de faptul dacă îl petreci întins pe canapea sau făcând ceva util. În acest articol găsești 10 lucruri pe care să le incluzi în ritualul de seară. Ele îți vor mări productivitatea.

Plimbările sau Mersul pe jos

Piotr Ceaikovski adora să se plimbe. Se spune, că în fiecare zi el mergea pe jos câte 2 ore. Aflarea la aer proaspăt contribuia pozitiv la insiprație și creație.

Mergi la o plimbare înainte de somn. Asta te va ajuta, la propriu să pășești peste grijile și neplăcerile zilei. Înafară de asta, mersul pe jos este benefic pentru sănătate.

Analiza zilei

Benjamin Franklin considera că timpul este cea mai de preț resursă și avea o atitudine scrupuloasă față de distribuția acestuia. La sfârșitul fiecărei zile, el se întreba: ,,Ce bun am făcut eu astăzi? ” și analiza ziua care a trecut. Asta îl ajuta să înțeleagă, ce realizări a obținut, și ce mai are de făcut. Încearcă și tu!

Cititul

Cititul inspiră, ajută la generarea noilor idei. Iar dacă îți este cunoscută insomnia, atunci cartea te va ajuta să te liniștești și să adormi.

Meditația

Așează-te într-o poziție confortabilă. Lasă gândurile să curgă în mod firesc: nu încerca să te concentrezi sau să ignori un lucru oarecare. Tot ce te-a copleșit în timpul zilei, trebuie să rămână în trecut.

Ora de stingere

În secolul XXI, înainte de somn, oamenii privesc televizorul, laptopul, tableta sau telefonul. Însă, asta afectează calitatea somnului.

Iată unul din motivele, de ce ar trebui să organizezi înainte de somn ora de stingere. Niciun fel de gadget-uri! Așa somnul și odihna ta vor fi mult mai calitative.

Agenda personală

Agenda personală nu este doar o poftă de scriitoraș. Psihologii susțin, că atunci când ne exprimăm sentimentele și gândurile pe foaie sau în mod electronic, devenim mult mai conștienți de viață. Adesea, scrisul în agendă ne permite să descoperim și să soluționăm problemele, ascunse în subconștient.

Seara este momentul ideal pentru o ,,discuție” cu agenda personală.

Planificarea

Planificarea zilei care urmează:

-Economisește timpul (nu trebuie să îl pierzi dimineața);

-Te mobilizează (când te trezești, deja știi ce ai de făcut).

Metodele de planificare sunt individuale. Însă iată regula generală: notează toate sarcinile, apoi sortează-le în dependență de importanță și urgență.

Prioritățile

Acestea se trag de la punctul anterior. Atunci când lista de sarcini este întocmită, trebuie să alegi ce este prioritar. Alege 3 cele mai importante sarcini. Acestea trebuie să vizeze atingerea scopurilor tale și să contribuie la progres.

Recunoștința

Acest ritual trebuie îndeplinit, atunci când deja te afli în pat. Închide ochii și gândește-te cui și pentru ce îi ești recunoscător în ziua care se sfârșește. Mulțumește-le tuturor care te-au ajutat și te-au susținut.

Din punctul de vedere al psihologiei pozitive, recunoștința este o emoție pozitivă, care nu doar întărește relațiile interpersonale, dar și te motivează excelent. Adormind cu gânduri bune, te pregătești pentru a începe următoarea zi cu bine.

sursa:eushtiu.com

Cuvinte cheie