Alimentele care pot deveni toxice prin reincalzire

Gătirea mâncărurilor proaspete în fiecare zi este o sarcină aproape imposibilă pentru toate acele persoane care, din motive profesionale, ajung acasă târziu în fiecare seară.

Cei mai organizați pregătesc cantități mari de alimente pentru congelare și reîncălzire pentru zilele următoare. Acesta este într-adevăr un truc de economisire a timpului, dar nimic nu ar fi posibil fără cuptorul cu microunde.

Cu toate acestea, acest aparat trebuie utilizat într-un mod sănătos și atent pentru a evita transformarea acestui instrument de bucătărie într-un instrument periculos.

Dar nu toată lumea știe că încălzirea anumitor alimente în cuptorul cu microunde poate prezenta mai multe riscuri pentru sănătate. Alimentele pot, de fapt, să își modifice proprietățile, provocând efecte nocive asupra organismului nostru.

Alimentele care devin toxice prin reincalzire:

1)  Pui
Puiul poate fi păstrat cu ușurință la frigider câteva zile, dar cel mai bine ar fi să îl consumi după gătit. Este într-adevăr unul dintre alimentele anti-cuptor cu microunde. Întotdeauna ar fi mai bine să-l gătești într-un cuptor normal sau într-o farfurie. Prin încălzirea acesteia, proteinele sale pot schimba compoziția, provocând probleme digestive. Din acest motiv, se recomandă, de asemenea, încălzirea la o temperatură scăzută.

2) Ciuperci
Chiar dacă pot fi păstrate cu ușurință, ciupercile ar trebui să fie consumate întotdeauna dupa gatire. Astfel, toate proprietățile lor vor fi păstrate. La temperaturi excesiv de ridicate, ciupercile pot provoca balonare și dureri de stomac.

3) Cartofi
Chiar și cartofii pot fi păstrați câteva zile la frigider, dar nu trebuie reîncălziți în cuptorul cu microunde. Nu numai că acest lucru le schimbă aroma, dar, de asemenea, pot deveni toxici.

4) Țelină
Același lucru este valabil și pentru țelină, care este, de asemenea, bogată în nitrați care se transformă în nitriți atunci când este supusă la temperaturi ridicate. Această substanță poate avea efecte cancerigene asupra organismului nostru.

5) Sfecla
Sfecla, cum ar fi spanacul și țelina, conțin nitrați care se transformă în nitriți atunci când sunt încălziți prea mult. În acest caz, este mai rezonabil să le consumăm crude sau abia gătite, de exemplu în salate.

6) Spanac
Spanacul la temperatura ridicata contine un procent ridicat de azotat care se transforma in nitrit. Un compus foarte dăunător sănătății. Pentru a evita aceste repercusiuni grave asupra organismului nostru, este recomandat să il consumăm mereu proaspat.

7) Ouă
Mirosul și gustul ouălor se schimbă atunci când sunt reîncălzite. În plus, la temperaturi ridicate, unele componente pot deveni toxice, cu efecte grave asupra sănătății.