Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre dezinfectanti!

Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre dezinfectanti!
dezinfectanti

 

Crezi ca stii totul despre dezinfectanti? Cele mai multe persoane cred ca da, stiu destule despre acestia si ii pot folosi ca atare, in scopuri de dezinfectare. Mai apoi, acestia cred si ca o substanta dezinfectanta este de ajuns pentru a asigura dezinfectarea completa, corecta si eficienta a unei suprafete.

Evident, acest lucru nu este complet adevarat, dupa cum vei afla in cele ce urmeaza. Adevarul este ca, odata cu inceputul pandemiei, lumea a inceput sa foloseasca produse de curatenie in moduri incorecte si care ar putea dauna sanatatii lor si celor din jur.

Asadar, iata care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii despre dezinfectanti!

Sunt acestia de ajuns pentru a asigura curatenia completa a unei suprafete?

Raspunsul scurt este ca nu, dezinfectantii nu sunt de ajuns pentru o curatenie completa. De fapt, acestia reprezinta doar una dintre cele trei parti vitale acestui proces. Acesta din urma implica curatenia de baza (cu sapun, detergent si asa mai departe), dezinfectarea (prin intermediul unor dezinfectanti de calitate) si sterilizarea (aceasta este realizata tot cu ajutorul dezinfectantilor, dar mai puternici si care actioneaza mai mult asupra suprafetelor, nu germenilor sau microbilor).

In alta ordine de idei, curatarea pregateste suprafata pentru dezinfectare, apoi dezinfectarea elimina microbii si virusurile ramase in urma curateniei, in timp ce sterilizarea mentine microbii departe de suprafata respectiva timp indelungat.

Care este modul corect de a folosi un dezinfectant?

Dupa cum bine stii, dupa aplicarea unui dezinfectant de maini, trebuie sa te asiguri ca acesta este prezent pe toata suprafata mainilor si ca, extrem de important, eviti spalarea sau umezirea acestora pana la evaporarea substantei dezinfectante. De ce?

Ei bine, pentru ca majoritatea dezinfectantilor au un timp de actiune – de obicei indicat pe eticheta produsului. O secunda de actiune nu va fi niciodata de ajuns ca un dezinfectant sa elimine virusurile.

In general, dezinfectantii de suprafete din comert au un timp de actiune de 2-5 minute. Acest lucru inseamna ca, imediat dupa aplicarea de dezinfectanti, suprafata nu trebuie stearsa sau spalata.

Un dezinfectant trebuie sa isi mentina gradul de umiditate pentru a functiona

A fost mentionat faptul ca umezirea suprafetei nu este indicata dupa aplicarea unui dezinfectant. Totusi, datorita continutului ridicat de alcool din acestia, anumiti dezinfectanti se pot evapora inainte de atingerea timpului de actiune aferent.

Tocmai de aceea, nu este de ajuns sa aplici dezinfectantul si sa treci mai departe, pur si simplu. Reaplicarea acestuia este recomandata daca observi ca suprafata se usuca in mai putin de 2-3 minute. In acest caz, dezinfectantul poate avea un continut ridicat de alcool ori acesta poate fi de slaba calitate – evident, prima situatie este favorabila.

De unde cumperi cei mai buni dezinfectanti?

Atunci cand vrei sa achizitionezi acest tip de produse, nu uita ca nu sunt de ajuns pentru o curatenie completa. Din fericire pentru tine, magazinul online eDezinfectanti iti pune la dispozitie o gama variata de produse de curatenie – de la detergenti specializati pentru suprafete la dezinfectanti puternici si dezinfectanti cu rol de sterilizare, ideali chiar si pentru cabinetele medicale!