Arata-le parintilor si bunicilor ca ii iubesti cu mici gesturi simple

Familia sta la baza vietii fiecaruia dintre noi, indiferent de micile neintelegeri, dispute sau probleme ce apar uneori. Cu siguranta nu exista familie perfecta, insa iubirea si sprijinul dintre membri contribuie la tot ceea ce inseamna viata si relatii. De aceea, este important sa nu uiti niciodata sa ai recunostinta pentru familia ta, in special pentru parinti si bunici.

 

Odata ce acestia inainteaza in varsta, au nevoie de iubirea si sprijinul tau, iar tu le poti arata cat de mult ii iubesti cu mici gesturi simple:

 

Intreaba-i ce isi doresc

 

 Este foarte important sa stii ce isi doresc de la viitor parintii sau bunicii tai odata ce inainteaza in varsta, pentru a contribui activ la bunastarea lor. Daca isi doresc un anumit stil de viata, intreaba-i cum anume poti sa le oferi sprijinul tau, in masura in care poti. Discuta cu ei si despre unde si-ar dori sa locuiasca si cat de mult pretuiesc socializarea. Exista numeroase solutii pentru ingrijirea celor in varsta pe care le poti alege alaturi de ei. Spre exemplu, Batranetifericite.ro ofera servicii de ingrijire pentru batrani care cuprind activitati de socializare, tratament medical de cea mai buna calitate si asistenta din partea specialistilor. 

 

Asculta-i

 

 Bunicii si parintii au nevoie sa se simta ascultati si sa simta ca ei conteaza cu adevarat pentru tine. Atunci cand vorbesti cu ei la telefon sau ii vizitezi, fa-ti timp sa ii asculti activ. Nu asculta doar pentru a raspunde, ci pentru a intelege ce simt, ce isi doresc si ce ii deranjeaza. Incurajeaza-i sa iti povesteasca despre activitatile lor, despre ce le place, ce au facut in ziua respectiva sau ce planuri au.

 

Ofera-le ceea ce le-a lipsit

 

 Incearca sa le oferi bunicilor si parintilor tai ceea ce le lipseste sau le-a lipsit in masura in care poti. Nu trebuie neaparat sa fie lucruri costisitoare. Ii poti invata sa foloseasca un smartphone, sa urmareasca filme pe serviciile de streaming sau le poti cumpara carti noi care le-ar fi pe plac. Poti prepara pentru ei retete traditionale sau mancaruri care le plac ori ii poti scoate in oras atunci cand ai timp.

 

Spune “Multumesc!”

 

 Nu uita sa le multumesti parintilor si bunicilor pentru tot ceea ce au facut si fac pentru tine. Le poti spune asta verbal, le poti scrie o felicitare sau le poti oferi un dar simbolic atunci cand fac un efort pentru tine. Ei stiu ca tu ii iubesti, insa un “Multumesc!” sau un “Te iubesc!” din partea ta le va umple inima de fericire si ii vor face sa se simta apreciati si importanti.

 

 Familia functioneaza cu iubire, intelegere, respect si sprijin, insa nu lua toate aceste lucruri ca pe un dat, deoarece este nevoie de contributia ta pentru a construi si a dezvolta toate aceste lucruri frumoase. Nu uita sa faci mici gesturi simple pentru bunicii si parintii tai de cate ori ai ocazia, pentru a le aminti ca ii iubesti, ii apreciezi si pretuiesti fiecare moment petrecut alaturi de ei.

 

Sursa foto: Pixabay.com