Arta de a ȋntreţine spatiul verde ȋn sezonul rece. Emisiune Business Philosophy

Arta de a ȋntreţine spatiul verde ȋn sezonul rece. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 15 noiembrie, de la ora 18:00, o va avea ca invitată pe Alexandra Pîrîianu, fondator şi peisagist “Bonsai Landscape & Design”, care ingrijeste spatiul verde.

Vom afla: cum amenajăm grădina personală sau coltul viu din apartament, recomandări horticole pentru ȋngrijirea plantelor ȋn sezonul rece, informatii privind amenajarea peisagisticǎ urbanǎ realizată de Administraţia Domeniului Public şi de sectorul privat, bugete alocate de stat, dar şi de companii pentru proiecte de investiţii ȋn parcuri, tȃrguri şi expozitii florale sau agricole din ţarǎ şi strǎinǎtate.

Aflǎm la ce cursuri de peisagisticǎ şi grǎdinǎrit putem aplica pentru a ingriji spatiul verde.

Primim recomandări de sezon şi amănunte despre peisagistica urbană, care ne vine ȋn ȋntȃmpinare cu soluţii personalizate.

Arhitectura peisageră este arta de a planifica, a proiecta, a menține, a persevera și a reabilita spațiul verde. Si designul construcțiilor realizate de om. Scopul profesiei include designul arhitectural, planificarea sitului, dezvoltarea spațiului din jurul casei. Protecția mediului, planificare urbană(P.U.G.-plan urbanistic general). Design urban, planificarea parcurilor și a spațiilor de recreere, planificare regională, spații urbane și conservare istorică. Un practician în domeniul arhitecturii peisajului se numește arhitect peisagist.

Arhitectura peisagistică este un domeniu multidisciplinar, care include aspecte ale botanicii. Horticulturii, artelor plastice, arhitecturiidesignului industrial, științelor solului, psihologiei mediului, geografieiecologiei și ingineriei civile. Activitățile unui arhitect peisagistic pot varia de la crearea parcurilor publice și a aleilor, la amenajarea de terenuri pentru campusuri și parcuri de birouri corporative, de la proiectarea proprietăților rezidențiale până la proiectarea infrastructurii civile și gestionarea zonelor mari de sălbăticie sau recuperarea peisajelor degradate, cum ar fi minele sau depozitele de deșeuri. Arhitecții de peisaj lucrează asupra structurilor și a spațiilor exterioare cu limitări la aspectul peisajului sau al parcului de proiectare – mari sau mici, urbanesuburbane și rurale și cu materiale „dure” (construite) și „moi” (plantate), integrând în același timp durabilitatea ecologică.

Cuvinte cheie