Peste 51.000 de euro atrase de ONG-uri din donatii individuale in Campionatul de Bine

Finala celei de-a patra editii a Campionatului de Bine au ajuns 42 de proiecte sociale. Pana in acest moment proiectele participante au atras donatii individuale de peste 51.000 de euro, de la 4046 de donatori diferiti.In aceasta faza a Campionatului de Bine fiecare proiect calificat trebuie sa atraga, o suma cat mai mare de donatii, de la un numar cat mai mare de donatori. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte cu cel mai mare scor total, calculat pe baza sumelor atrase din donatii si numarul de donatori distincti de pe tot parcursul Campionatului de Bine. Premiile constau in dublarea sumei stranse pe toata perioada Campionatului, in limita a 5.000 Euro, pentru fiecare proiect castigator.

Cele 42 de proiecte calificate in Finala sunt implementate in domeniile: educatie (14 proiecte), servicii sociale (12 proiecte), sanatate (9 proiecte), antreprenoriat social (4 proiecte), cultura, drepturile omului, si sport (cate un proiect).

In cadrul celor trei editii anterioare ale Campionatului de Bine, donatiile au depasit suma de 180.000 de euro, valoarea totala a premiilor acordate castigatorilor de catre Bursa Binelui si BCR fiind de inca 45.000 euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui – singura platforma online unde donatiile sunt necomisionate – incurajeaza organizatiile neguvernamentale sa stabileasca o relatie constanta, pe termen lung, cu publicul larg, donatiile individuale reprezentand in acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potential de crestere in Romania.

Mai multe detalii despre Campionatul de Bine si finalisti regasiti pe www.bursabinelui.ro