S-a deschis Cafeneaua Sociala Sheida

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a deschis cafeneaua sociala Sheida – Coffee and stories. Aceasta reprezinta initiativa Sheidei Enayati, fiica dr. Wargha Enayati si este o invitatie pentru comunitatea locala de a se implica intr-un mod concret in programele derulate de catre fundatie in Bucuresti: cele doua policlinici sociale si cele doua centre educationale de tip afterschool.

Cafeneaua Sheida este o structura de antreprenoriat social care presupune ca profitul sa fie utilizat in scop social. Mai exact, veniturile incasate in cadrul cafenelei si in urma vanzarii covoarelor persane din showroom-ul de la etaj, vor fi directionate integral catre Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria. In cadrul acesteia, se ofera servicii medicale gratuite persoanelor fara venituri si fara asigurari sociale in Policlinica Sociala Baba Novac si servicii educationale pentru 150 de copii din Centrul Educational Baneasa si Afterschool Clinceni. Cafeneaua Sheida este localizata pe Strada Ion Campineanu nr 23, langa Policlinica Sociala Sala Palatului, in sector 4, Bucuresti.

 Sheida este o poveste despre oameni si pentru oameni, pentru toti cei care doresc sa descopere un spatiu colorat si vesel, in care sa se intalneasca cu partenerii de afaceri, dar si se retraga cu prietenii sau cu familia dupa o zi plina. Ne-am dorit sa cream un spatiu pentru promovarea culturii comunitare, desfasurarea de evenimente artistice, dezbateri si pentru a creste interesul comunitatii fata de activitatile si programele Fundatiei. Un spatiu care te indeamna sa spui povesti si sa faci fapte bune pentru cei din jur si care ne incurajeaza sa oferim in continuare servicii cu suflet”, a declarat dr Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.

Investitia pentru achizitionarea spatiului si amenajarea cafenelei s-a ridicat la suma de 94.000 euro si a fost suportata integral de catre familia Enayati. Cafeneaua sociala Sheida este cel de-al doilea proiect lansat de fundatie prin care se doreste dezvoltarea si sustinerea financiara a programelor pe termen mediu si lung. Primul proiect este Policlinica Sociala Sala Palatului, lansata pe 27 mai 2015, dedicata persoanelor cu venituri mici si medii si tuturor celor care doresc sa acceseze servicii medicale complexe la tarife avantajoase. In 2016, peste 4.000 de pacienti fara venituri sau cu venituri mici si medii au beneficiat de servicii medicale – consultatii, analize si tratamente – in cadrul celor doua policlinici sociale.
In afara de specialitatile de cafea, in noul local se prepara ceai, sucuri si se vand produse de patiserie. Se doreste ca mare parte din produsele din meniu sa fie aduse din structuri de economie sociala.