Buftea Multisport Festival – Ultimele zile de inscrieri!

Asociația Pegas Triatlon Club anunță astăzi că sute de sportivi deja s-au înscris la ediția inaugurală a Buftea Multisport Festival, în primele două zile de la anunțul competiției, iar ținta este de a atinge 1.500 de participanți, în total, la secțiunile evenimentului care va avea loc la Buftea, în weekendul 22-23 iunie 2019.

Pasionații de triatlon și alergare vor avea parte de patru întreceri sportive – duatlon, semimaraton, triatlon și crosul copiilor. Înscrierile sunt deja deschise pe www.triatlonbuftea.ro.

“În fiecare an vrem să atragem cât mai mulți români către sport și un stil de viață sănătos. Sute de participanți concurează anual la fiecare dintre competițiile noastre, iar din 2019 vrem să îi avem alături de noi pe toți, alergători, duatloniști și triatloniști, în cadrul unui festival sportiv excepțional. Va fi o atmosferă specială de concurs, cu multe surprize frumoase pentru participanți”, a declarat Cosmin Rogoveanu, reprezentant al Asociației Pegas Triatlon Club.

Buftea Multisport Festival va debuta în data de 22 iunie cu probele de duatlon și semimaraton. Cursa de duatlon se va desfășura pe distanța Sprint – 5 km alergare, 20 km ciclism, 2,5 km alergare.

În cadrul competiției de Semimaraton, concurenții se pot înscrie la una dintre cele trei probe propuse, în funcție de nivelul de pregătire: 7 km, 14 km sau 21 km. Probele sunt destinate inclusiv persoanelor care concurează în scaune rulante, acestea din urmă beneficiind de gratuitate la înscriere.

În ziua următoare, 23 iunie, va avea loc Campionatul Național de Triatlon pe distanța Sprint, dar și concursul tradițional de alergare organizat pentru copii. 

Buftea Multisport Festival va avea, în perioada 15 – 19 aprilie, taxe de participare reduse, iar în plus va oferi un discount de 50% locuitorilor din Buftea, dar și alte reduceri adresate comunităților online de sport.

Probele sportive vor avea loc, ca și până acum, în zona rezidențială a localității Buftea. La triatlon se înoată în  Lacul Buftea, unul dintre cele mai curate lacuri din apropierea Bucureștiului, segmentul de ciclism își are traseul pe străzile asfaltate ale orașului Buftea, iar alergarea se derulează inclusiv prin parcul Palatului Știrbei.

Asociația Pegas Triatlon Club, fondată în 2012, organizează evenimente sportive destinate amatorilor și profesioniștilor, deschise atât pasionaților de mișcare din România, cât și celor din străinătate. Până în prezent, Asociația a gestionat peste 20 de competiții sportive, printre care și Campionatul Sud-est European de Duatlon, în 2017. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile la www.triatlonbuftea.ro.

Sponsorul acestui eveniment este Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.