Cât costă biodiversitatea? – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 22 septembrie, de la ora 18:00, va avea ca invitată specială pe dr. ec. Paula Multeanu, director executiv al asociației Alianță Pentru Pădure.

În cadrul emisiunii care va fi moderată de Laurențiu Ciornei se va argumenta necesitatea evaluării economice a ecosistemelor, în special, a celor forestiere pentru conservarea biordiversității, dar și protejarea bunăstării comunitățlor umane adiacente ariilor naturale protejate.

Literatura de specialitate abundă în teorii care relevă importanța serviciilor ecosistemice pentru omenire și necesitatea cuantificării acestora, în special pentru integrarea valorii lor în procesul decizional. Însă, recunoașterea și integrarea valorii acestora în conturile naționale ale țărilor, doar având ca scop raportarea și procesul decizional (pentru urmărirea evoluției ecosistemelor terestre, în sensul atingerii/neatingerii obiectivelor de dezvoltarea durabilă) este periculoasă, pentru că este efectuată într-o manieră total estimativă și aleatoriu declarativă. Ori, pe baza unor valori estimate, ecosistemele forestiere nu pot fi nici urmărite și nici valorificate eficient.

De asemenea, în cadrul emisiunii terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica „Alegeri potrivite”.