Ce flori și aranjamente florale poți alege la o nuntă de toamnă

In anotimpul artiștilor, datorită florilor de toamnă și culorilor uimitoare ale anotimpului, o nuntă se poate transforma într-o adevărată poveste. Ce trebuie să știi despre o nuntă toamna.

Nunta în  septembrie și octombrie este o alegere minunată pentru cei care iubesc florile de toamnă de culorile ruginii. Deși miresele care iși planifică nunta în sezonul de toamnă pot fi puțin geloase pe cele care se căsătoresc primăvara sau vara și cred că alegerea florilor poate fi o provocare, nu trebuie să se îngrijoreze.

Octombrie: alstroemeria, cale, frezii, gerbera, iriși, trandafiri, crizanteme.

Aranjamentele  de flori pentru nuntă din dovleac alb

Fructele vedete ale toamnei sunt dovlecii, dintr-o multime de motive. De la Halloween și până la gustările și băuturile ce au la bază dovleacul, îi vei găsi peste tot în această perioadă a anului. Pentru a-i face mai potriviți unei nunți, dovlecii albi sunt alegerea perfectă. Pentru a le da un look elegant și clasic, îi poți sculpta, golindu-i pe dinăuntru pentru a crea aranjamentele de flori .

Nunta toamna. Ce trebuie să știi despre flori și arajamente florale de nuntă:

  •  Toamna este despre culoari. Ruginiul cald, galbenul frunzelor în schimbare, portocaliul strălucitor al dovlecilor și maroniul cafelei, toate reprezintă o alegere înțeleaptă pentru o nuntă ce are loc toamnă.
  • Dacă ești o persoană care a îmbrățișat sărbătorile străine, poți adaugă elemente care să trimită cu gândul la Halloween. Dovlecii sculptați, florile pictate în negru sau penele sunt doar câteva dintre elementele pe care le poți folosi.
  • Dacă îți faci griji cu privire la folosirea fructelor proaspete, fructele uscate sunt o alternativă la fel de bună. Folosite în combinațiile potrivite vor arată la fel de minunat că fructele proaspete.

Sfaturi despre florile folosite:

  • alegeți flori care să confere volum, precum și verdeață decorativă, astfel aranjamentele vor părea mai bogate
  • cele mai populare flori la nunțile din România sunt ranunculus, anemone, lalele, zambile, frezii, bujori, trandafiri de grădină, florile de câmp și levănțica.
  • freziile și lalelele sunt disponibile tot timpul anului
  • liliacul este disponibil din noiembrie și până în mai-iunie, adică “in plină iarna”
  •  bujorul este disponibil în unii ani până la sfârșitul lunii iulie.

Mai nou, la nunti,  aranjamentele nu sunt doar cele florale, ci si cele cu masti, palarii, pene, coifuri  si ochelari, ce ii  fac pe invitati sa se asorteze si mai bine cu decorul de toamna si cu personajele de poveste.

 

 

 

Cuvinte cheie