Cea mai bună ciorbă de perișoare. Ingredientul secret care o face delicioasă

Fiecare fel de mâncare are un mic secret pe care doar cel care gătește îl știe. Dar când vine vorba despre ciorba de perișoare, micul secret poate fi împărtășit. Există un ingredient secret care va face ciorba deliciu și complimentele o să curgă din partea celor ce o vor gusta.

Ciorbă de perișoare
Ciorbă de perișoare

Rețeta unei ciorbe de perișoare nici măcar nu e plicată. E la fel de simplă ca orice ciorbă obișnuită. Secretul însă constă în alegerea ingredientelor, iar unul mai cu seamă o va face deosebită.

Pentru șase porții de ciorbă ai nevoie de:

2 l apă

1 l borș

2 cepe medii

3 morcovi

1 arei gras roșu

1 păstârnac

½ țelină

1 roșie mare

3 linguri ulei

500 g carne tocată (porc și vită)

2 ouă

100 g orez

Sare, piper, pătrunjel, mărar

Cum o prepari

Legumele se toacă fin toate, eventual poți folosi o răzătoare. Legumele se călesc apoi în puțin uei, însă fără roșie și ardei gras.

După ce s-au călit legumele, se adaugă apa și după ce fierbe circa zece minute se adaugă roșia și ardeiul gras.

Amestecul trebuie să fiarbă apoi 30 de minute.

Între timp, din carnea tocată, orezul, un pic de sare, piper, ouă și verdeața (pătrunjelul și mărarul tocat mărunt) se face un amestec, o pastă din care va trebui să formăm niște chiftele mici.

Când legumele sunt fierte, se adaugă borșu, care însă trebuie dat într-un clocot separat, înainte de a fi turnat în oală. Apoi se adaugă și biluțele din carne și se vor lăsa la fiert până când acestea din urmă se ridică la suprafață.

 

Când totul e gata, se mai pune puțin pătrunjel pe deasupra și se pune capacul, după ce s-a stins focul.

Ciorba este absolut delicioasă, dar pentru a avea un gust cu adevărat unic, Gina Bradea dezvăluie un secret. Conform site-ului pofta-buna.com, la început se adaugă în ciorba de perișoare și un os la fiert sau niște supă de oase, care oferă o aromă desăvârșită.

Cuvinte cheie