Reteta delicioasa. Salata de quinoa si dovleac prajit este un timp de mancare vegan, gustos si sanatos, ideal pentru cina sau pentru pranzul tau de a doua zi de la birou. Vorbim despre o reteta cu superalimente care contin nutrienti si ofera o masa echilibrata. In plus, senzatia de satietate va fi prezenta ore bune.
De ce sa consumi salata de quinoa cu dovleac:
– dovleacul si vazza de Bruxelles sunt legume cu continut scazut de calorii, bogate in vitamine, fibre si antioxidanti puternici. O singura portie din aceasta salata acopera aportul zilnic recomandat de vitamina A si vitamina C!
– turmericul este noua vedeta, iar atunci cand este cuombinat cu piperul negru face minuni. Doar un sfert de lingurita pe zi are efecte benefice asupra sanatatii.
– ouinoa din aceasta salata ofera o sursa de proteine pe baza de plante si este perfecta pentru dietele fara gluten.
Ingrediente:
– 280 grame de dovleac;
– 280 grame de varza de Bruxelles;
– o lingura de ulei de masline extravirgin;
– o lingura de suc de lamaie;
– 2 lingurite de sirop de artar;
– o jumatate de lingurita de turmeric;
– o jumatate de lingurita de scortisoara;
– o jumatate de lingurita de chimen;
– o jumatate de lingurita de cardamom;
– sare, dupa gust;
– piper macinat, dupa gust;
– 80 grame de quinoa uscata;
– 2 foi de dafin;
– 160 grame de macris;
– 50 grame de migdale fulgi;
– 50 grame de afine uscate.
Mod de preparare:
– taie dovleacul in fasii subtiri;
– injumatateste varza de Bruxelles;
– arunca varza si dovleacul intr-o tigaie antiaderenta cu ulei de masline extravirgin, lamaie, sirop de artar, turmeric, scortisoara si cardamom. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust;
– prepara legumele la cuptor la 210 grade Celsius timp de 30 minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa 15 minute;
– intre timp, pregateste quinoa pentru salata;
– adauga quinoa uscata si frunzele de dafin intr-un vas, acopera-le cu apa si pune-le la fiert;
– gateste-le timp de 15 minute sau conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge apa si pune vasul deoparte.
– pregateste fiecare bol cu salata de macris, quinoa gatita, dovleac prajit si varza de Bruxelles.
– apoi, presara migdale fulgi si afine uscate.
Spor la treaba si pofta buna!