Reteta: cum sa faci salata de quinoa si dovleac

Reteta: cum sa faci salata de quinoa si dovleac

Reteta delicioasa. Salata de quinoa si dovleac prajit este un timp de mancare vegan, gustos si sanatos, ideal pentru cina sau pentru pranzul tau de a doua zi de la birou. Vorbim despre o reteta cu superalimente care contin nutrienti si ofera o masa echilibrata. In plus, senzatia de satietate va fi prezenta ore bune.

 

De ce sa consumi salata de quinoa cu dovleac:

– dovleacul si vazza de Bruxelles sunt legume cu continut scazut de calorii, bogate in vitamine, fibre si antioxidanti puternici. O singura portie din aceasta salata acopera aportul zilnic recomandat de vitamina A si vitamina C!

– turmericul este noua vedeta, iar atunci cand este cuombinat cu piperul negru face minuni. Doar un sfert de lingurita pe zi are efecte benefice asupra sanatatii.

– ouinoa din aceasta salata ofera o sursa de proteine pe baza de plante si este perfecta pentru dietele fara gluten.

Ingrediente:

– 280 grame de dovleac;

– 280 grame de varza de Bruxelles;

– o lingura de ulei de masline extravirgin;

– o lingura de suc de lamaie;

– 2 lingurite de sirop de artar;

– o jumatate de lingurita de turmeric;

– o jumatate de lingurita de scortisoara;

– o jumatate de lingurita de chimen;

– o jumatate de lingurita de cardamom;

– sare, dupa gust;

– piper macinat, dupa gust;

– 80 grame de quinoa uscata;

– 2 foi de dafin;

– 160 grame de macris;

– 50 grame de migdale fulgi;

– 50 grame de afine uscate.

Mod de preparare:

– taie dovleacul in fasii subtiri;

– injumatateste varza de Bruxelles;

– arunca varza si dovleacul intr-o tigaie antiaderenta cu ulei de masline extravirgin, lamaie, sirop de artar, turmeric, scortisoara si cardamom. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust;

– prepara legumele la cuptor la 210 grade Celsius timp de 30 minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa 15 minute;

– intre timp, pregateste quinoa pentru salata;

– adauga quinoa uscata si frunzele de dafin intr-un vas, acopera-le cu apa si pune-le la fiert;

– gateste-le timp de 15 minute sau conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge apa si pune vasul deoparte.

– pregateste fiecare bol cu salata de macris, quinoa gatita, dovleac prajit si varza de Bruxelles.

– apoi, presara migdale fulgi si afine uscate.

Spor la treaba si pofta buna!

Cuvinte cheie