Cea mai bună dulceață de mentă, pentru un desert inedit

Cea mai bună dulceață de mentă, pentru un desert inedit

Dulceață de mentă. Toamna este anotimpul în care gospodinele încep să pregătească de zor provizii pentru iarnă. Nu atât de populară ca alte preparate obținute din fructe, dulceața de mentă este delicioasă și poate fi un desert deosebit.

Foto: Arhivă

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 700 de grame mentă proaspătă (cu tulpină)
  • 1,5 kilograme de zahăr
  • 3 lămâi
  • 1,5 litri de apă

Mod de preparare:

Începe prin a spăla foarte bine lămâile și menta. Este important ca menta să fie spălată în mai multe rânduri, astfel încât să fie perfect curată. Pentru următorul pas ai nevoie de o sită în care să pui menta la scurs.

Între timp, taie în cuburi sau felii o lămâie. După ce ai urmat pașii anteriori, este necesar să tai menta și să o pui la fiert în apă cu lămâia tăiată.

După ce amestecul a atins punctul de fierbere, lasă oala pe foc preț de încă 20 de minute. Ia oala de pe foc și lasă amestecul să se răcească.

Ulterior, acoperă recipientul cu infuzia de mentă și lămâie și bagă-l la frigider pentru 48 de ore.

După cele 48 de ore, strecoară conținutul și adaugă zahărul și zeama de la 2 lămâi. Pune compoziția pe foc mediu spre mic pentru aproximativ 60 de minute sau până când ai obținut consistența pe care o vrei.

Este important să îndepărtezi spuma care se formează.

Pune dulceața fierbinte în borcanele pe care le-ai sterilizat în prealabil și înfiletează capacele. Ulterior, este necesar să întorci borcanele cu capacul în jos și să le ții astfel preț de câteva minute.

În final, învelește borcanele cu dulceață cu o pătură.

Cuvinte cheie