Ceaiul din frunze de nuc. De ce este benefic pentru organism?

Ceaiul din frunze de nuc. De ce este benefic pentru organism?

Nucul nu e doar un pom fructifer, acesta are si proprietatea de a purifica aerul pe care il respirati si, de asemenea, este o sursa fantastica de iod.

Pe langa aceste beneficii, nucile sunt extrem de sanatoase si contribuie in mod esential la sanatatea noastra. De aceea este important sa le consumati de cate ori aveti ocazia.

Frunzele verzi se pot folosi pentru prepararea ceaiului chiar daca fructele nu sunt coapte.

Ceaiul din frunze de nuc reuseste sa actiuneze impotriva multor afectiuni si ajuta la mentinerea sanatatii generale.

De ce este ceaiul din frunze de nuc benefic pentru organism?

 

1. Regleaza glicemia

Pe langa tratamentul prescris de medic, in cazul persoanelor care se confrunta cu glicemie ridicata, puteti consuma ceai din frunze ne nuc.  Are rol esential in reglarea fluctuatiilor nivelului de zahar din sange.

2. Este tonic pentru organism

Frunzele de nuc actioneaza ca un tonic pentru organism. Acestea contin polifenoli, compusi chimici care se regasesc in mod normal in natura, mai ales in plante, si au proprietati antioxidante necesare in protejarea organismului impotriva radicalilor liberi.

3. Frunzele de nuc sunt bune pentru dantura

Daca aveti afte, gingivite sau abcese dentare puteti scapa de ele cu ajutorul frunzelor de nuc. Preparati ceaiul si dupa aceea faceti gargara dupa fiecare masa cu aceasta infuzie.

4. Daca ai tendinta de ingrasare

Daca tineti dieta sau vreti sa slabiti cat se poate de natural, puteti sa sustineti acest proces cu ajutorul ceaiulii de nuc. Beti cate o cana de infuzie, o data pe zi, timp de 15 zile pe luna.

5. Mentine sanatatea sistemului genito-urinar

Ceaiul din frunze de nuc are proprietati diuretice si antibacteriele excelente. Rinichii bolnavi pot fi trati prin administrarea unei infuzii de ceai din frunze de nuc. Infuzia se consuma de 2-3 ori pe zi.

Cuvinte cheie