Cinci motive pentru care nu ți-ai găsit încă jobul potrivit

Jobul potrivit.  Foare mulți oameni caută un loc de munca fara sa se gandească, cu adevărat, la pasiune. Au așteptări nerealiste… ceea ce le oferă foarte multe frustrări.

Ce îi diferențiază pe cei care obțin un post bun, de cei ce nu îl obțin?

1. Mentalitatea este cheia

De ce vrei un job? Ce înseamnă pentru tine un job? Care este scopul tău final? Vrei un job numai pentru că ai nevoie să pleci de acasă și să supraviețuiești, sau este mai mult de atât?

Cât investești în dezvoltarea ta personală și profesională? Poate ți se pare incredibil, dar diferența este adesea dată exact de această investiție pe care o faci în tine. O carte citită suplimentar, un curs la care participi, un filmuleț educativ pe care îl urmărești… Plus… să nu mai vorbim despre ceea ce crezi tu despre tine și despre muncă.

2. Încurci activitățile cu rezultatele

Nu vei avea niciodată rezultate dacă ignori procesul, dacă mintea ta este fixată doar pe ceea ce vrei să ai, și nu pe ceea ce trebuie să faci.

Un job este un rezultat. Procesul premergător este format din activități pe care trebuie să știi să ți le organizezi și să le pui la punct.

Procesul premergător obținerii unui job are mai multe etape și trebuie tratat cu seriozitate. El este cel care face diferența între candidatul care reușește și cel care doar aplică.

3. Nu ai habar cum să te vinzi

Este vorba despre VALOARE. Ei bine, la fel este și cu angajatorii.

Sunt convinsă că ești o persoană minunată care are multe de oferit, dar dacă te duci cu temele nefăcute la interviu și nu poți formula niciun fel de argument special, care să îl facă pe interlocutorul tău să vrea să afle mai multe despre tine, atunci vei rămâne fără job sau blocat undeva unde vei fi parte din mulțime.

4. Nu ai nici cea mai vagă idee cum să faci față obiecțiilor

Acesta este capitolul la care cei mai mulți candidați pică. Ei cred că s-au descurcat bine, când, în realitate, au jucat rolul ghiocelului.

Nimic nu e mai frustrant decât un candidat slab, care nu se lupta pentru job. Ca angajator, simțI de parcă firma ta e atât de necunoscută, încât esti obligat să ii dai jobul.

Ghici ce? Pești slabi sunt peste tot. Peștii puternici sunt cei căutați.

5. Procrastinezi și amâni la nesfârșit deciziile importante

Cum ar fi să te implici mai mult, să îți editezi CV-ul în funcție de postul la care aplici, să scrii o scrisoare de recomandare, să citești o carte în domeniu, să te interesezi cu privire la modul în care poți tu să îndeplinești niște sarcini, șamd.

Și cel mai important lucru pe care îl amâni este investiția în tine. Oamenii din jurul tău au obținut joburi și fără dezvoltare personală. Poate și tu… dar dacă se poate și așa, atunci de ce ești aici?

De ce nu ești la jobul potrivit, pe care îl vrei? De ce nu îți trăiești visul?

Nu este vina ta că nu ai fost învățat.

Dar acum știi. Și e decizia ta, ce vei face mai departe.

Fă ca următorul tău pas să fie cel mai bun!

Cuvinte cheie