Competiție rutieră inedită. Peste o sută de bicicliști au pedalat la „Drumul Podgoriilor Vrâncene”

Competiție rutieră inedită. Peste o sută de bicicliști au pedalat la „Drumul Podgoriilor Vrâncene”

Peste o sută de bicicliști au luat startul, la sfârșitul săptămânii trecute, la „Drumul Podgoriilor Vrâncene pe bicicletă”, evenimentul organizat în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2019”.

Prin acest eveniment, pasionații de cicloturism au fost invitați să descopere farmecul viei și vinului din cea mai întinsă podgorie a României, cea din Vrancea.

Au fost 80 kilometri de traseu spectaculos spre Podgoria Panciu, cu o oprire la Schitul Brazi, unde a fost vizitat Paraclisul Subteran.

De acolo a fost făcut un ocol la Crama Domeniile Panciu, situate pe Dealul Sârbi.

Rutierii au fost primiți la Domeniile Panciu Winery & Resort de artiști ai ansamblurilor folcloric din Țara Vrancei.

Domeniile Panciu Winery & Resort, a investitorului unic Daniel Guzu, s-a lansat recent în Vrancea în satul Țifești din Podgoria Panciu, iar crama, cunoscută în special pentru vinurile spumante, datează în zonă înca din 2009.

Complexul turistic are o capacitate de cazare de 30 de camere. Oaspeții pot beneficia de degustări de vinuri, dar pot organiza și diferite evenimente private.

Pentru relaxare, gazdele pun la dispoziție piscina, terenul de tenis si bicicletele pentru călătorii printre vie și pomii fructiferi care înconjoară domeniul.

De asemenea, rutierii au putut degusta aici cidru, sucurile naturale si dulcețurile brandului Ana Are.

De la Sîrbi a fost urmat traseul către Jariștea, cu o urcare pe Dealul Șarba din Odobești, o scurtă pauză și întoarecere către Focșani. La final, bicicliștii au primit câte o diplomă de participare, dar și un tricou inscripționat cu “Drumul Podgoriilor Vrâncene pe bicicletă”.

Bicicliștii veniți de la Buzău, Tecuci, Galați, Bârlad, Râmnicu-Sărat sau București au văzut frumusețile podgoriilor vrâncene.