Conecteaza-te la respiratia Padurii

Indiferent unde te afli acum pe Pamant, in acest moment traiesti pentru ca poti sa RESPIRI;  oxigen, pe care padurea cu ai sai copaci ni-l daruieste.

Astazi, 3 noiembrie 2019, Greenpeace Romania a organizat in Bucuresti  „Marșul pentru Păduri”, prin care atrage atentia asupra faptului că tăierile ilegale de paduri se întâmplă într-un ritm fără precedent in Romania.

E cazul sa constientizam importanta padurilor. Pentru noi si pentru generatiile viitoare. Daca nu ai putut participa la mars, poti trimite un gand bun, constient catre natura!

Padurea nu are doar rolul de „plaman” al planetei, ci ne ofera si un mod extraordinar de a ne reconecta la echilibru si la linistea noastra interioara.

Cum te poti reconecta? Iata mai jos 2 variante simple.

  1. Cel mai simplu  mod este sa faci o plimbare prin padure si sa fii cat mai prezent posibil. Invata sa te bucuri de priveliste, de aer si respira constient. Ca intr-o meditatie in miscare.

 

2. Daca timpul nu-ti permite, ai la dispozitie si o alta varianta. Poti contempla o mandala de culoare verde, tip     mandala padurii. Conecteaza-te la imaginea mandalei si urmareste-ti respiratia. Inspira, expira. Calm, linistit. Pana simti  cum te contopesti cu acea pace interioara.

Fie ca alegi prima sau a doua varianta, vei beneficia din plin de pacea adusa de gura de oxigen a padurii.

Fii recunoscator.

ASCULTA  mai jos  muzica de relaxare cu sunete din natura.

 

Cuvinte cheie