Conferința PRIA Environment, pe 9 aprilie, la ARCUB

Pe 9 aprilie 2024, de la 9,30 la ARCUB, PRIAevents  organizează conferința PRIA Environment, una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu, iar la ediția aceasta vom aprofunda tematici despre sistemul depozit garanție și care va fi impactul pozitiv al acestuia pentru atingerea țintelor de reciclare.

Suntem onorați că Dl. Mircea FECHET–Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, participa la PRIA ENVIRONMENT- Sistemul SGR in România, în 9 aprilie 2024.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună compania RetuRO, producătorii, retailerii, asociațiile din domeniu, companiile de mediu si anume, reciclare, salubrizare, OIREP-urile, UAT-urile, ADI-urile alături de autoritățile centrale (Ministerul Mediului și instituțiile sale).

Ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale pentru aceștia, precum: sistemul RetuRO – la 4 luni de la lansare, dar și cum au fost eficientizate toate procesele, ce se mai poate schimba, ca să fie acestea și mai eficiente și, bineînteles, colaborarea cu producătorii, retailerii și celelalte entități, dar și campanii de informare și educare, rezultatele la 4 luni și forecast până la finele lui 2024, precum și alte teme relevante la momentul actual.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum putem imbunătăți activitatea, fie că vorbim de privat sau de stat și cum se poate eficientiza colaborarea, cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

AGENDA

9,00 – 9,30 –  Înregistrarea participanților și welcome coffee

9,30 – 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

Sistemul RetuRO în România – unul dintre cele mai mari proiecte de economie circulară din Europa și cel mai mare proiect logistic de până acum

Startul RetuRO a fost în 30 noiembrie 2023 – care sunt cifrele de până acum? Cum se estimează a fi rezultatele la sfârșitul lui 2024? Dar în 2025? Ce face programul SGR din România să fie atât de complex? Câte puncte regionale s-au deschis până acum și câte vor urma?

Traseul proceselor acestui sistem important, colaborarea RetuRO cu retailerii mari și mici, producătorii, OIREP-urile, companiile de reciclare și salubrizare, companiile de transport și logistică, autoritățile locale și nu numai

Ce ar mai trebui să știe românii, indiferent ce parte a programului reprezintă: consumatori, comercianți, producători?

Proiectele și campaniile RetuRo pentru 2024

Producătorii și rolul lor pentru acest sistem

Retailerii și rolul lor pentru acest sistem

Cantitățile de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuie la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană. Cum poate contribui fiecare, fie ca vorbim de consumatori, comercianți, producători, asociații, ONG-uri, OIREP-uri autorități?

Cum influentează reglementările europene privind ambalajele și deșeurile din ambalaje activitatea acestui sistem?

Tehnologia, aparatele RVM și rolul lor esențial pentru SGR

Cum poate contribui fiecare dintre noi la succesul acestui sistem?

Cum sunt preluate ambalajele colectate și apoi transformate în materii pentru următoarele ambalaje, astfel încât să creăm circularitatea?

Care sunt etapele următoare pentru RetuRO?

LECTORII care au confirmat:

Mircea FECHET  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor  

Anca MARINESCU – Corporate Affairs and Communication Manager, RetuRO

Doinița MIHAI – Vicepresident, Public Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Julia LEFERMAN – Director General, Asociația Berarii României

Cristian LAZĂR – CEO, Greenpack

Constantin APOSTOL – CEO, AS Metal

Reprezentant Asociația Retailerilor pentru Mediu

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIAevents

12.30 – 13.00 – Q&A. Concluzii 

Beneficiile:

PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment _ SGR System Romania din 9 aprilie 2024 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate. Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația. Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria.

Înscrieri pe https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-conference-2024/

 

Cuvinte cheie