Obiceiuri noi și totuși vechi, de a recicla prin SGR. Interacțiunea cu aparatele TOMRA pentru colectare ambalaje

tomra

O discuție lejeră, dar plină de amănunte și informații interesante, pe care am avut-o în cadrul podcastului Business Philosophy, cu invitata Cristina Neagu, Expert Marketing & Comunicare, TOMRA Collection România.

Am vorbit despre reciclare, SGR, educație ecologică, crearea de obiceiuri noi de colectare a ambalajelor și despre modul în care copiii ne învață cum să ne schimbăm mentalitatea vis-a-vis de mediu și de responsabilitatea socială.

I-am lansat Cristinei Neagu chiar și o invitație, de a ne revedea peste … 5 ani, pentru a dezbate, într-un nou Podcast, peripețiile și parcursul ambalajelor și al educației ecologice în țara noastră!

Ne dorim să trăim într-o lume mai curată!

 

SUMAR: 0:00 Intro – invitata Cristina Neagu, Expert Marketing & Comunicare, TOMRA Collection Romania. 1:06 Cum te-ai imprietenit cu educatia de mediu? In copilaria mea natura si mediul erau ca un dat! Pierdem din vedere efortul individual 3:27 In educatie conteaza foarte mult tot ce asimilam din diverse surse 4:10 La inceput obiceiurile sustenabile par a fi un efort … 4:47 Ce se intampla daca nu facem aceste lucruri? 5:40 E alarmant …. in Groapa Marianelor au fost identificate particule de plastic, la fel si in organismul nostru 7:03 Nepasarea ne duce catre o lume care nu ne place 8:14 Pe vremuri parintii nu ne invatau despre sustenabilitate 9:05 Dupa revolutie oamenilor le era rusine sa duca sticle la reciclat. Care este mentalitatea acum, dupa introducerea SGR? 10:36 Avem acum infrastructura nationala SGR, pentru rezultate pozitive 11:04 Exista rate de colectare ridicate in tarile baltice care au implementat deja SGR 12:15 Este disponibil acum acest soi de trasabilitate a recipientelor 12:50 Ce factori determina schimbarea de mentalitate? 13:15 Ce se schimba in obiceiurile noastre zilnice? Care este procesul concret de utilizare a SGR 13:59 Pana pe 30 iunie 2024 mai circula in paralel si ambalaje fara marcaj SGR 15:01 Ideea este ca ambalajele sa fie colectate pentru a fi reciclate si sa nu se mai transforme in gunoi 15:50 Tomra dispune de aparate automate de diverse categorii, chiar interactive si placute pentru copii 17:32 Un copil a trimis o scrisoare lui Mos Craciun, rugandu-l sa ii invete pe copii sa recicleze 17:07 Letonia este un model in privinta implementarii SGR. La noi, in Romania, cum va fi peste 5 ani? 18:52 In primul rand noi, ca oameni, o sa fim mai buni. Acum exista o curba de invatare a noilor obiceiuri de colectare 20:42 Comerciantii pot alege colectarea manuala sau automata, iar Tomra le vine in intampinare cu aparate ce raspund nevoilor specifice 22:35 Ne mandrim cu aparate ce tin pasul cu noua tehnologie. Aparatele sunt prietenoase si copiii interactioneaza bucurosi cu ele. La evenimentele de la Opera Comica acest process le-a generat entuziasm. 24:40 Variante de a recicla, la care copiii sunt receptivi 26:02 Despre actiunile de CSR ale companiilor 27:04 Ce zic copiii Cristinei despre educatia de mediu? Saptamana verde si saptamana altfel din scoli si gradinite 28:20 In Saptamana Verde copiii sunt invitati la sediul Tomra pentru a interactiona cu sistemele automate de colectare ambalaje 29:18 Ce se intampla cu ambalajele dupa ce sunt colectate? 30:25 Mai multe despre cum este o adevarata bucurie sa redevii copil… 31:20 Cum functioneaza schimbarea obiceiurilor pe termen lung? 32:55 Peste 5 ani te invitam sa facem un Podcast despre peripetiile si parcursul ambalajelor si al educatiei ecologice in tara noastra

Cuvinte cheie