Cum poţi ajuta singurul orfelinat pentru puii de urs din Europa, aflat în România

Cum poţi ajuta singurul orfelinat pentru puii de urs din Europa, aflat în România
Cum poţi ajuta singurul orfelinat pentru puii de urs din Europa, aflat în România

În România, în munţii Hăşmaş, pe o suprafaţă de circa 3000 de hectare, există singurul orfelinat de urşi din Europa, un habitat în care urşii orfani au toate premisele să înveţe cum e viaţa speciei lor astfel încât ei să poată fi eliberaţi, ulterior, în sălbăticie.

WWF, organizaţie ce susţine conservarea naturii, a lansat campania de strângere de fonduri „Nepregătiţii”, ca urmare a lipsei fondurilor necesare pentru ca Centrul de Reabilitare a Urşilor Orfani să îşi continue activitatea. Centrul de reabilitare este preferat de animale întrucât nu există exploatări forestiere, ori activitate umană care să le afecteze habitatul.

Campania propusă de Thinkdigital România îşi propune să comunice românilor de pretutindeni că pot „adopta” un urs, urmând ca acesta să-şi continue viaţa în sălbăticie, după ce primeşte un minim de ajutor la Centru (vaccinuri, hrană, minimă întreţinere).

Până acum au declarat public că au adoptat un ursuleţ Irina Margareta Nistor, Orkid, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers şi Lucia.

Clipurile video cu vedetele care susţin demersul WWF, precum şi formularul prin intermediul căruia vă puteţi alătura campaniei de adopţie, sunt disponibile pe site-ul campaniei: wwf.ro/nepregatitii.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii, aici.

Cuvinte cheie